background img
banner
banner

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για τους αδικοχαμένους των Τεμπών

Στην έκδοση ψηφίσματος για τον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχώρησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, για να υποστηριχθεί τελικώς αυτό της δημοτικής αρχής με την προσθήκη του αιτήματος της απόδοσης ευθυνών για το τραγικό συμβάν.
Ειδικότερα, ψήφισμα εκτός από τη δημοτική αρχή, κατέθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση το οποίο ψήφισε η επικεφαλής της Αγγελική Κουρή αλλά και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη.

Άπαντες ωστόσο συμφώνησαν πως στο σχέδιο ψηφίσματος της δημοτικής αρχής, πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωγίας.
Το περιεχόμενο του ψηφίσματος της δημοτικής αρχής είναι το εξής: ΄΄Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας με τον παρόν ψήφισμα εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που προκάλεσε τον αδόκητο θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων σε ηλικία και εκφράζει παράλληλα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ελληνικός λαός ζητά από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, να ερευνήσουν σε βάθος τις ευθύνες όσων με πράξεις και παραλήψεις οδήγησαν στον φρικτό χαμό τόσους ανθρώπους. Η απόδοση ευθυνών με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες αλλά η εφαρμογή σύγχρονων και σοβαρών μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα αναλάβουν πλέον σωστά εκπαιδευμένοι και υπεύθυνοι εργαζόμενοι, θα είναι μία δικαίωση για όσους χάθηκαν αλλά και διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στη χώρα μας, κάτι που δικαιούνται οι πολίτες και υποχρεούται η Πολιτεία να τους παρέχει.

Είναι απαραίτητο όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν σε όλα τα παραπάνω αποτελεσματικά και με τη μέγιστη καλή συνεργασία χωρίς δικαιολογίες και μισές κουβέντες. Το ζητά η κοινωνία και κυρίως το ζητούν οι ψυχές των αδικοχαμένων θυμάτων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr