background img
banner
banner

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Στη Ρουμανία για Erasmus+ έργο με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Δέκα μαθητές και δύο καθηγητές του 1ου Γενικού Σχολείου Αιγίου είχαν την ευκαιρία να μεταβούν για μία εβδομάδα στη Ρουμανία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 “GameJams”, ενός προγράμματος με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ιστορία τους που έχει ως τελικό στόχο, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού από τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Το ρουμάνικο σχολείο που φιλοξένησε το αιγιώτικο σχολείο βρίσκεται στην Πετρίλα, μια πόλη περίπου 300 χλμ. δυτικά του Βουκουρεστίου, ενώ τη σύμπραξη συντονίζει σχολείο από το Κέμπριτζ της Αγγλίας.

Οι συμμετέχοντες στη μετακίνηση ήταν οι μαθητές: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Νικολίνα Αναγνωστοπούλου, Ελέσα Ανδρικοπούλου, Ελένη Βλάχου, Τζένη Γιαννακοπούλου, Μαρίνα Μαρινοπούλου, Δήμητρα Μπερούκα, Εβελίνα Ροδοπούλου και Ελένη Πλατυκώστα. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν ο διευθυντής του Σχολείου, Ηλίας Ανδρέου, και ο καθηγητής Πληροφορικής, Ηλίας Σπανός.

Δράσεις για το πρόγραμμα κι άλλες πολιτιστικής φύσης

Τις 5 ημέρες που διήρκεσαν οι εργασίες του προγράμματος έγιναν πολλές δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος αλλά και άλλες, πολιτιστικής φύσης.

Ενδεικτικά, όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου εκ μέρους του Σχολείου, ΄΄αυτές τις μέρες δημιουργήσαμε το σεναρίου ενός ψηφιακού παιχνιδιού, φτιάξαμε κατασκευές με LegoMindstorms, επισκεφτήκαμε τρία πανεπιστήμια και κάναμε δράσεις ρομποτικής και προγραμματισμού σε python, είδαμε απολιθώματα (μεταξύ αυτών και αυγά δεινοσαύρων), ταξιδέψαμε στον χρόνο επισκεπτόμενοι το σπίτι των ηφαιστείων, επισκεφτήκαμε το περίφημο κάστρο του Κόρβιν και το χειμερινό θέρετρο Παράνγκ, περιηγηθήκαμε για λίγες ώρες στο Βουκουρέστι κι απολαύσαμε την παλιά πόλη.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες στο σχολείο και δώσαμε ραντεβού με τους εταίρους στο Αίγιο όπου θα μεταβούν για την τελευταία συνάντηση του προγράμματος.

Για άλλη μια φορά μαθητές του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να περάσουν μια εβδομάδα στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα Erasmus· για άλλη μια φορά γύρισαν ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες που αποκόμισαν, εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν μια ζωή!΄΄.

Αναλυτικότερα οι δραστηριότητες της επίσκεψης αναφέρονται στη σελίδα του σχολείου: http://1lyk-aigiou.ach.sch.gr/index.php/en/to-sxoleio-mas/evropaika-programmata/game-jams-2020-23/267-metakinisi-sti-roumania-gia-erasmus-ergo-me-thema-ta-ilektronika-paixnidia


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr