background img
banner
banner

Αμετακίνητοι οι δικαστικοί ενάντια στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

Δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, μη έγκαιρη εξυπηρέτηση πολιτών και απόδοση Δικαιοσύνης. Όλα αυτά που παρατηρούνται στις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αιγίου έχουν τη ρίζα τους στην αδιαφορία της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, με τους εναπομείναντες δικαστικούς υπαλλήλους να «φωνάζουν» για ενίσχυση των υπηρεσιών, ούτε ώστε να συνεχίσουν να υφίστανται… Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σημερινές ελλείψεις αγγίζουν το 65%…

Την 1η Μαρτίου, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αιγίου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τρίωρων διακοπών εργασιών σε ακροατήρια και γραφεία, για δέκα ημέρες, όπερ και εγένετο. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε νέα γενική συνέλευση με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις υπαλλήλων στις Υπηρεσίες του, λαμβάνοντας κατά πλειοψηφία απόφαση για συνέχιση των τρίωρων διακοπών εργασιών σε ακροατήρια και γραφεία, καθημερινά (9.00-12.00), χωρίς περαιτέρω παράταση ωραρίου (ώρα 15.00). Έτσι, από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαρτίου οπότε ο Σύλλογος θα λάβει νέα απόφαση για την συνέχειά τους.

Οι ελλείψεις αγγίζουν το 65%!

Μιλώντας στο protionline.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος, επισήμανε πως ΄΄προκαλεί εντύπωση η στάση που τηρούν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν έχουν δώσει την παραμικρή εντύπωση ότι πρόκειται να ασχοληθούν με το δίκαιο αίτημά μας. Κι αυτό ενώ οι σημερινές ελλείψεις αγγίζουν το 65% μιας και από τα 14 άτομα που προβλέπει το οργανόγραμμα, έχουμε μόνο 6. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί υπάρχει δυσλειτουργία και καθυστερήσεις. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας ο οποίος είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας΄΄.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει η καθημερινή τρίωρη διακοπή εργασιών, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είπε πως ΄΄πρακτικά, η διακοπή εργασιών καθημερινά, σημαίνει έναρξη των δικαστηρίων μετά τις 12.00 το μεσημέρι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι υποθέσεις. Όμως, η μη έγκαιρη εξυπηρέτηση του κόσμου υφίστατο έτσι κι αλλιώς λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Δηλαδή πιστοποιητικά, έκδοση εγγράφων π.χ. για διαθήκες, για φερεγγυότητα τώρα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αυτά μπορούσαν να εκδίδονται όπως παλιότερα, στις δύο με τρεις ημέρες, όμως πλέον εκδίδονται μπορεί και στον μήνα λόγω της έλλειψης προσωπικού. Επόμενο είναι και οι κινητοποιήσεις να καθυστερούν περαιτέρω, πλην όμως είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υπολειτουργία των υπηρεσιών μας, η ταλαιπωρία των πολιτών και η υποβάθμιση ειδικά των επαρχιακών υπηρεσιών της Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση κάλυψη των προβλεπόμενων κενών οργανικών θέσεων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr