background img
banner
banner

Βρέθηκε το «σπίτι» της Πρόνοιας

ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΙΚΗΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οικονομική κρίση, πανδημία, κοινωνικές ανισότητες, ανέχεια, είναι θέματα που απασχολούν έντονα τον δήμο Αιγιαλείας από τη στιγμή που έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μεγάλου αριθμού δημοτών του. Κι όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τόσο διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα το έργο του Αυτοτελούς Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο αποτελεί «αποκούμπι» μιας μεγάλης μερίδας πολιτών.

Η συνεχής διεύρυνση των υπηρεσιών του Τμήματος, κατέστησε δύσκολη τη λειτουργία του στο υπάρχον κτίριο της συμβολής των οδών Ρ. Φεραίου και Αράτου, με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί, εδώ και αρκετό καιρό, οι διαδικασίες για την εξεύρεση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες, βρέθηκε τελικώς το κατάλληλο κτίριο, το οποίο κρίθηκε λειτουργικό και σύγχρονο. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, είναι συνολικού εμβαδού 500τ.μ. και το μόνο που απομένει είναι το «πράσινο φως» της Περιφέρειας και η κατάλληλη διαμόρφωσή του να στεγάσει τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, ούτως ώστε να γίνει η μεταφορά τους.

Με μίσθωμα 2.250 ευρώ τον μήνα

Το ακίνητο βρέθηκε μέσω μειοδοτικής δημοπρασίας και πρόκειται να μισθωθεί. Στη διαδικασία είχαν προσέλθει τέσσερις ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, ωστόσο μόνο το ένα εξ αυτών πληρούσε τις προϋποθέσεις και επελέγη. Πρόκειται για ακίνητο και αποθήκη που βρίσκονται στην οδό Ελίκης 51 στο Αίγιο, με μίσθωμα 4,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μηνιαίως, ήτοι 2.250 ευρώ.

Αναμένεται το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η διαμόρφωσή του

Μιλώντας στο protionline.gr για τον νέο χώρο, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, είπε πως ΄΄είναι ένα κτίριο καλοδιατηρημένο, με στατική επάρκεια και μεγάλη λειτουργικότητα, μία οικοδομή όχι ταλαιπωρημένη ή παλιά. Μόλις πάρουμε το “πράσινο φως” από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγκριθούν τα έγγραφα που έχουμε καταθέσει, θα προχωρήσουμε σε κάποιες εργασίες περισσότερο για τη διαμόρφωση του χώρου. Το πότε θα γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών του Τμήματος δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε και δεν εξαρτάται από εμάς. Οι δικές μας παρεμβάσεις στο κτίριο θα είναι σύντομες΄΄.

Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν, η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, είπε: ΄΄Ο νέος χώρος θα στεγάσει το Τμήμα Πρόνοιας, το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα “Βοήθεια Στο Σπίτι”. Βεβαίως, θα μείνει και εκμεταλλευόμενος χώρος για μελλοντικά γραφεία τα οποία προτιθέμεθα να δημιουργήσουμε, αφού σκεφτόμαστε ήδη να διευρύνουμε τις υπηρεσίες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εγκριθούν στο εξής για τον δήμο και τα οποία «κυνηγάμε» και από τα κονδύλια που θα προκύψουν. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικά να μεταφερθούν κι άλλες υπηρεσίες ώστε να είναι όλα συγκεντρωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη΄΄.

Σημαντικές δράσεις εν όψει Πάσχα με μπαζάρ για τη «Φλόγα» και συγκέντρωση αγαθών

Τέλος, η αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προγραμματισμένες δράσεις του επόμενου διαστήματος, υπό την «ομπρέλα» της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας, δύο τομείς που μπορούν να συνεργαστούν με άριστο αποτέλεσμα, όπως είπε. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση μπαζάρ δημιουργιών μαθητών της Αιγιάλειας. Την Παρασκευή 7 Απριλίου, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα στηθούν πάγκοι σε κεντρικά σημεία του Αιγίου από όπου θα διατίθενται οι δημιουργίες των παιδιών. Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». ΄΄Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και θα ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά δίνοντάς τους κίνητρο να δημιουργήσουν αλλά και θα προσφέρουμε στον σημαντικό αυτό σύλλογο΄΄, τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη.

Επίσης, την επόμενη ημέρα, Σάββατο του Λαζάρου, η Πρόνοια προετοιμάζει ακόμη μία συγκέντρωση αγαθών αγάπης εν όψει του Πάσχα. Αυτή τη φορά μάλιστα, όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος, ΄΄θα είμαστε σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε μίνι μάρκετ της περιοχής, καλώντας τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση αγαθών για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr