background img
banner
banner

Τα έκαναν όλα… “γης μαδιάμ” | ΦΩΤΟ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το συνεργείο της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ Αιγίου και των τεχνικών της, σε επίσκεψη σε αντλιοστάσιο κοντά στην κεντρική δεξαμενή της τοπικής κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου, μετά τη δήλωση υδραυλικής βλάβης. Οι υπεύθυνοι του συνεργείου προκειμένου να αποκαταστήσουν μία τυπική βλάβη στο αντλιοστάσιο της κοινότητας διαπίστωσαν εκτεταμένη αφαίρεση καλωδίων καθώς και παραβίαση της πόρτας του χώρου από αγνώστους…

Η ζημιά έγινε – σύμφωνα με την καταγραφή του συστήματος τηλεμετρίας, το οποίο καταγράφει λεπτομερώς τις οποίες κινήσεις – στις 26 Φεβρουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα περίπου. Αμέσως μετά την κακόβουλη ενέργεια ειδοποιήθηκαν, η μηχανικός και ο ηλεκτρολόγος της Υπηρεσίας, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου για την αφαίρεση των καλωδίων και την παραβίαση της πόρτας.

Το εν λόγω αντλιοστάσιο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από αυτή την κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού, καθώς αφαιρέθηκαν και καταστράφηκαν αφενός σχεδόν όλος ο ηλεκτρολογικός πίνακας του κτιρίου, αφετέρου πραγματοποιήθηκαν και πάσης φύσεως ζημιές στο χώρο.

Εκτεταμένες ζημιές

Συγκεκριμένα, οι ζημιές είναι: 1. Καταστροφή του κιβωτίου ασφαλειών της ΔΕΗ, 2. Αφαίρεση καλωδίων παροχής και γειώσεις τύπου ΝΥΥ 1*150 mm, συνολικού μήκους 88 μέτρων αφαιρούμενα από το μπετόν, 3. Αφαίρεση καλωδίων παροχής του ηλεκτροκινητήρα και γείωσης τύπου ΝΥΥ3*50+25 mm, 4. Καταστροφή του inverter εγκαταστάσεων 152 Α στην προσπάθεια των κλεφτών να αφαιρέσουν τα καλώδια, 5. Καταστροφή του σώματος πίνακα (όλο το ερμάριο), 6. Καταστροφή των καλωδιώσεων του ηλεκτρικού πίνακα, 7. Καταστροφή της ασύρματης επικοινωνίας με τις υπάρχουσες γεωτρήσεις.

Για την ασφάλεια των διερχομένων από τον χώρο του αντλιοστασίου, από την ημέρα της αυτοψίας και έπειτα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης. Για να επαναλειτουργήσει, απαιτείται να γίνει αντικατάσταση των καλωδίων παροχής, καθώς και η επισκευή του ηλεκτρικού πίνακα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr