background img
banner
banner

Συμμετοχή στην πανοικοδομική απεργία για το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ… ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η οργή που νιώθει ο λαός, μετά το «έγκλημα», κατά πολλούς, που σημειώθηκε στα Τέμπη, κινητοποιεί συνδικάτα και εργαζόμενους, προγραμματίζοντας κατά τόπους συγκεντρώσεις. Στο Αίγιο, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου συμμετέχει στην πανοικοδομική πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Επίσης, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.30 το πρωί, στην Τρίγωνη Πλατεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

΄΄Κινούμαστε δυναμικά προς την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας. Το «ποτέ ξανά», που όλοι λέμε, για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής. Είναι ξεκάθαρο, ότι το κέρδος σκοτώνει. Όσο η προστασία της ζωής θα λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες΄΄, επισημαίνει στο protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Νύχτης, τονίζοντας πως ΄΄με το δυστύχημα αποδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας σε ιδιώτες υποβάθμισε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξαφάνισε την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που τις χρησιμοποιεί. Αυτές είναι οι συμφωνίες και οι «υποχρεώσεις» στα πλαίσια της ΕΕ. Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα. Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας΄΄.

Κάθε τέσσερις μέρες κι ένα εργατικό δυστύχημα…

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων αναφέρεται και στην πληθώρα εργατικών ατυχημάτων, τονίζοντας πως ΄΄στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε τέσσερις μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα΄΄.

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου καλεί όλη την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών.

Δεν μπορεί να την δώσουν οι επιτροπές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι γνώριζαν τις ελλείψεις στην ασφάλεια και τις θεωρούσαν θεμιτές στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Γνωρίζουμε καλά από την πείρα μας τι πόρισμα τους έχουν παραγγείλει οι ένοχοι να βγάλουν. Ούτε οι δικαστές οι οποίοι έβγαζαν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων που θέλανε να απεργήσουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας, αναφέρει.

Κάλεσμα για συμμετοχή

΄΄Η παρουσία των Αιγιαλέων στη συγκέντρωση της Τετάρτης 8 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί, στην Τρίγωνη Πλατεία, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Η εργατική τάξη, ο λαός, οφείλουν να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση. Μέσα από διαρκή αγώνα, θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας. Όλη στην απεργιακή συγκέντρωση΄΄, κατέληξε ο κ. Νύχτης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr