background img
banner
banner

Νομοθετείται διάταξη για την υποχρεωτική καταγραφή των ζώων συντροφιάς

ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Φ. ΖΑΪΜΗΣ

Ένα δυνατό μήνυμα ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές και να συνεργαστούν όλοι πολίτες, οργανώσεις, φορείς και αρχές για την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου των αδέσποτων ζώων που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βγήκε από την προχθεσινή επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στην Πάτρα. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει για την τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς και δημόσιας υγιεινής των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αυτή τη φορά στον Δήμο Πατρέων και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ συμμετείχε και η Ειδική Γραμματέα Προστασίας των ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου λέγοντας για πρώτη φορά ότι ετοιμάζεται νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτική καταγραφή των ζώων: «Οι εγκαταλείψεις ζώων έχουν αυξηθεί τραγικά, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα με γνώμονα την αγάπη μας γι’ αυτά. Θα πρέπει να γίνουν αστυνομικοί έλεγχοι σε κάθε ποιμνιοστάσιο, μαντρί και εάν δεν συνετιστούν οι ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν πρόστιμα. Εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Δείγμα πολιτισμού η συμπεριφορά μας προς τα τετράποδα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης αναφέρθηκε στον αγώνα που καταβάλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που προσπαθεί σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους να ενημερωθούν οι υπηρεσίες, οι πολίτες για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους τετράποδες συντρόφους μας αλλά και στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα με στειρώσεις και σήμανση με τσιπ όλων των ζώων ώστε να γνωρίζουμε τον πραγματικό τους ιδιοκτήτη. Το πρόβλημα δυστυχώς διογκώνεται με την εγκληματική συμπεριφορά κάποιων πολιτών που εγκαταλείπουν τα έως εχθές δεσποζόμενα ζώα τους στο δρόμο. «Ίσως κάποιοι αυτά να τα θεωρούν άχρηστα προγράμματα και πολυτέλεια αλλά εμείς στην ΠΔΕ όχι. Ο Περιφερειάρχης μας και όλοι στην ΠΔΕ θεωρούμε ότι η συμπεριφορά μας προς τους τετράποδους φίλους μας είναι δείγμα και του πολιτιστικού μας επιπέδου και όχι απλή τήρηση των νόμων και των δικαιωμάτων των ζώων», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Στην Ημερίδα έδωσε το «παρών» και η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει κατάρτιση και κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου όλοι να κατανοήσουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων.

Η Αιγιάλεια παρούσα

Σημαντική, επίσης, ήταν η ομιλία τόσο του Αντιδημάρχου του Δήμου Πατρέων Διονύση Πλέσσα όσο και του Αντιδημάρχου Αιγιαλείας, Γεώργιου Φραγκονικολόπουλου, οι οποίοι μίλησαν για τις κινήσεις που έχουν κάνει αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό.

Τέλος, στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μήλιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΔΕ, Αργύρης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Σπιράλ” της Πάτρας Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων όπως η πρόεδρος του Φιλοζωικού Αιγιαλείας Σία Σοφιανοπούλου, κτηνίατροι και γενικότερα φίλοι των ζώων!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr