background img
banner
banner

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας επισκέφθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Αναστασία Κουμούση και τους εργαζομένους. Η κ. Αλεξοπούλου ενημερώθηκε από την κ. Κουμούση για τα έργα ύψους πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με χρηματοδότηση τεσσάρων από το ΕΣΠΑ, τριών από το Interreg και ενός από το Ταμείο Ανάπτυξης. Η ολοκλήρωση της ανάπλασης του θρησκευτικού μνημείου της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, το έργο της ανάπλασης και αναστήλωσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών που είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωση της ανάδειξης του Ρωμαϊκού Σταδίου της Πάτρας είναι μερικά από τα εμβληματικά έργα που εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Ειδικά για το Ρωμαϊκό Στάδιο Πατρών, η ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

΄΄Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχουμε αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αχαΐας, ως προτεραιότητα για τη συνολική ανάπτυξη και αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο όσο και από την υλοποίηση των έργων του Υπουργείου Πολιτισμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Αχαΐα΄΄, επισημαίνεται από την Αχαιή βουλευτή.

Επίσκεψη στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Επίσης, η κ. Αλεξοπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και συναντήθηκε με τη διεύθυνση, τους προϊσταμένους των τμημάτων και εργαζομένους. Την κ. Αλεξοπούλου υποδέχθηκε η περιφερειακή διευθύντρια της ΔΥΠΑ Δυτικής Ελλάδας Αγγελική Καλαπόδη και συζήτησαν για τη λειτουργία της υπηρεσίας και για τα προγράμματα απασχόλησης της περιοχής, για τα οποία η Αχαιή βουλευτής δείχνει διαχρονικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου, ΄΄οι αλλαγές που έγιναν από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τομέα της απασχόλησης, αποτυπώνονται στους ανέργους αλλά και στους εργαζομένους, μέσα από το νόμο 4921 «Δουλειές ξανά» που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2022, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναδιοργάνωση και η ψηφιοποίηση της υπηρεσίας. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η καταβολή επιδόματος εργασίας έως το 50% του επιδόματος ανεργίας για όσους βρίσκουν δουλειά, αυξήθηκε το μηνιαίο επίδομα ανεργίας μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος έφτασε στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου 2023 και καταβάλλεται μπόνους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους πάνω από πέντε χρόνια. Είναι μια πολιτική που το θετικό της αποτύπωμα για ανέργους κι εργαζόμενους καταγράφεται στη μείωση της ανεργίας, η οποία από 17,2% το 2019 «έπεσε» στο 10,8% τον Ιανουάριο του 2023΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr