background img
banner
banner

Πρωτομαγιά… η Αιγιάλεια γιορτάζει

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ¨ΠΙΑΣΟΥΝ¨ ΜΕ ΤΟΝ… ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΜΑΗ

Πολλές και με μεγάλο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον είναι οι διαδραστικές εκδηλώσεις που γίνονται φέτος σε διάφορα σημεία του δήμου, για την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για δράσεις οι οποίες έχουν σκοπό να… ¨υποδεχτούν¨ τον Μάιο με την ανάλογη διάθεση και πρωτίστως με την συμμετοχή κόσμου, καθώς η άνοιξη ήταν και είναι πάντα η πιο… τέλεια αφορμή, εποχή που παρακινεί μικρούς και μεγάλους να καλωσορίσουν με γιορτινή διάθεση τον πιο χρωματιστό και μυρωδάτο μήνα του χρόνου!

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν είτε σήμερα Παρασκευή, είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, είτε ανήμερα την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου, είναι πρωτοβουλίες διαφόρων τοπικών συλλόγων της περιοχής, σωματείων και φορέων που κάθε χρόνο διοργανώνουν ανάλογα τέτοια happenings.

Να σημειωθεί, ότι δεν θα λείψουν και κάποιες άλλες μουσικές ή χορευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και θα διοργανωθούν από ιδιώτες ή καταστήματα της ευρύτερης περιοχής. Κοινό αντικείμενο όλων των προσπαθειών, είναι αν μη τι άλλο, η διασκέδαση του κόσμου αλλά κυρίως, το κίνητρο των δημοτών να βγουν και να πιάσουν όλοι τον γιορτινό και λουλουδένιο… Μάη!

Κατασκευές από φυσικά υλικά στα Βαλιμίτικα

Η πρώτη κατά χρονική σειρά εκδήλωση που γίνεται με αφορμή τον ερχομό του νέου μήνα, του βασιλιά των λουλουδιών, είναι η πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Αίολος”.
Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, που θα γίνει στο υπέροχο χωριό, την Παρασκευή 28 Απριλίου στο ¨Αργυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βαλιμιτίκων¨ στην μεγάλη αίθουσα. Η δράση, αφορά μικρούς και μεγάλους, ντόπιους ή επισκέπτες οι οποίοι απαραίτητα πρέπει να έχουν όρεξη και θέληση να δημιουργήσουν ανοιξιάτικες κατασκευές με διάφορα φυσικά υλικά που υπάρχουν κατά μήκος της ακτής. Οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις θα είναι κατασκευές κυρίως με βότσαλα, τα οποία είναι ένα υλικό που ούτως ή άλλως ενδείκνυται για διάφορες δημιουργίες που στηρίζονται στην φαντασία και την ιδιαιτερότητα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη στο Διακοπτό

Μία ακόμα εκδήλωση που σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρεις της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και όχι μόνο, είναι αυτή που διοργανώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 30 Απριλίου και λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Την εκδήλωση διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Αιγιάλειας και έχει τον γενικό τίτλο “Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσεγγίζει με ιδιαίτερη έμφαση την προσωπικότητα του συνθέτη, ενώ θα ακουστούν κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές μελωδίες που έγραψε. Τα τραγούδια, θα αποδώσει η Παιδική Χορωδία Διακοπτού συνοδεία τετραμελούς ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Μπέσσυς Νάσση. Οι διοργανωτές στοχεύουν, στο να υποδεχτούν οι συμμετέχοντες με τον κατάλληλο τρόπο τον μήνα Μάιο, στο γραφικό χωριό του Διακοπτού.

Δυνατό λαϊκό χορευτικό πρόγραμμα στην Τέμενη

Μία άλλη πολύ “δυνατή” καλλιτεχνική βραδιά διοργανώνει και προτείνει, ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης Η Ένωση” για τους λάτρεις της λαϊκοδημοτικής μουσικής, την τελευταία ημέρα του Απριλίου και… λίγο πριν μπει για τα καλά ο μήνας Μάιος.

Το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο τοπικός σύλλογος θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού (πίσω από την εκκλησία), ενώ θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως η Χαρά Βέρρα, η Τούλα Κατσιβάλη και ο Κώστας Σωτηρόπουλος. Στο κλαρίνο θα είναι ο Σωτήρης Κοκκόρης. Την εκδήλωση, αναμένεται να στηρίξουν πολλοί τοπικοί φορείς της περιοχής, ντόπιοι κάτοικοι αλλά και δεκάδες επισκέπτες. Δεν αποκλείεται μάλιστα, την στιγμή που θα τελειώσει η μουσική αυτή εκδήλωση (τις πρώτες πρωινές ώρες δηλαδή…) να είναι και η πιο κατάλληλη ώρα, για να βγουν όσοι έχουν αντοχές και πηγαίνοντας σε πάρκα, αυλές και όμορα λιβάδια, να πιάσουν τον… Μάη στην όμορφη Τέμενη.

Μεγάλη γιορτή της Πρωτομαγιάς στο δασύλλιο της Αβύθου

Η εκδήλωση που πρόκειται να “κεντρίσει” το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, είναι αυτή που θα γίνει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς Δευτέρα 1η Μαΐου. Την γιορτή, διοργανώνει ο “Πολιτιστικός Όμιλος Αβύθου Παμμέγιστοι Ταξιάρχες” έχοντας την στήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ., της Ο.Σ.Α. και διαφόρων χορηγών της περιοχής. Η γιορτή θα γίνει στο δασύλλιο που βρίσκεται κοντά στο δημοτικό στάδιο του χωριού με ώρα έναρξης στις 10.30 το πρωί. Οι διοργανωτές πρόκειται να παρουσιάσουν ποικίλες δραστηριότητες, μια πολύ μεγάλη γκάμα δράσεων για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες. Θα υπάρξει συμμετοχή χορευτικών τμημάτων με τοπικές και όχι μόνο μουσικές, ενώ θα έχουν στηθεί και περίπτερα λουλουδιών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν face painting από επαγγελματία επιτόπου, ενώ για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν stand ζωγραφικής για δημιουργίες της στιγμής. Η εκδήλωση αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση από τον πολιτικό και πολιτιστικό κόσμο του δήμου, ενώ την στήριξή της στη γιορτή, δηλώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας.

Διαγωνισμός κατασκευής στεφανιού στα Μελίσσια

Ιδιαίτερη εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει πολλές και διάφορες δράσεις για μικρά και… μεγάλα παιδιά, είναι αυτή που διοργανώνει ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Η Μέλισσα”, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Η δράση, που θα είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας και του προέδρου της Σταύρου Καραδημητρόπουλου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου αλλά και διαφόρων άλλων χορηγών, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φαγητό και ποτό, λαχειοφόρο κλήρωση, ενώ το “επίκεντρο” της εκδήλωσης δεν θα είναι άλλο από τον διαγωνισμό κατασκευής του καλύτερου στεφανιού λουλουδιών, το οποίο θα βραβευτεί στο χώρο της εκδήλωσης. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει πολύωρο γλέντι και παραδοσιακός χορός και η εκδήλωση αναμένεται να τραβήξει όχι μόνο το ενδιαφέρον ντόπιων κατοίκων αλλά και μεγάλο μέρος διαφόρων επισκεπτών από πολλά σημεία του δήμου και όχι μόνο.

Τέλος να σημειωθεί ότι, πολλές θα είναι οι μουσικές εκδηλώσεις και τα live που θα γίνουν σε όλο το φάσμα του δήμου, γιορτές που διοργανώνουν και πραγματοποιούν διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής. Αντικειμενικός σκοπός των καταστημάτων, είναι η υποδοχή του νέου ανοιξιάτικου μήνα, με την απόλυτη μουσική διάθεση και βέβαια, αρκετό… χορό!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr