background img
banner
banner

Συντονισμός στην Καθαριότητα εν όψει θερινής περιόδου

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Οι πληροφορίες που θέλουν την Αιγιάλεια να κατακλύζεται από κόσμο το φετινό καλοκαίρι δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες αλλά και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Στον δήμο Αιγιαλείας, η αντιδημαρχία Καθαριότητας προχωρά από τώρα σε προγραμματισμό, ούτως ώστε να καταφέρει να καλύψει επαρκώς την πιο σημαντική ίσως υπηρεσία του δήμου προς τους δημότες, αυτή της έγκαιρης αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου στo protionline.gr, ΄΄αυτή την περίοδο αναμένουμε την έλευση νέου προσωπικού για την Καθαριότητα, μέσω συμβάσεων εργασίας. Η διαδικασία γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και οι συμβάσεις θα έχουν συνολική διάρκεια οκτώ μήνες. Από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου ξεκινάμε τις επαφές με τους κατά τόπους φορείς κυρίως των τουριστικών περιοχών του δήμου μας. Θα επισκεφθούμε τα μέρη αυτά και θα έρθουμε σε επικοινωνία με τους προέδρους και τους φορείς, προκειμένου να συντονιστούμε για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της κάθε περιοχής. Σκοπός μας είναι να οριστικοποιήσουμε το σχέδιο που θα ακολουθήσουμε, για να έχουμε τα καλύτερα και πιο επιθυμητά αποτελέσματα, για τη διαχείριση και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Το θερινό πρόγραμμα της αποκομιδής θα ξεκινήσει τις 20 Ιουνίου, και προφανώς θα συμπέσει με την έλευση των επισκεπτών, των ετεροδημοτών και των τουριστών, αφενός της θερινής περιόδου και αφετέρου αυτών που θα έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές΄΄.

Στο ερώτημα εάν το προσωπικό μαζί με τους συμβασιούχους, επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες Καθαριότητας του δήμου ακόμη και την περίοδο που ο πληθυσμός, λόγω τουρισμού, θα πολλαπλασιαστεί, ο κ. Καραΐσκος επισήμανε: ΄΄Το προσωπικό που θα αναλάβει εργασία μέσω ΑΣΕΠ, επαρκεί για τις ανάγκες όλου του δήμου, αρκεί να πάρουμε έγκαιρα και την έγκριση, έτσι ώστε να μην υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, γιατί ήδη έχουμε αργήσει από την άποψη ότι η έλλειψη προϋπολογισμού μάς έφερε πολύ πίσω στις διάφορες ενέργειες που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Προκύπτουν σε ορισμένα σημεία και κάποιες δυσκολίες με κάδους που δεν έχουν αντικατασταθεί, οι οποίοι κατά τη χειμερινή περίοδο είτε έσπασαν είτε κάηκαν είτε είναι δυσλειτουργικοί και οι προμήθειες δεν έχουν γίνει λόγω έλλειψης προϋπολογισμού΄΄.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε πως είναι πολύ βασική και η συνεισφορά των προέδρων των κοινοτήτων στην καθαριότητα αλλά και στην κοπή χόρτων στα χωριά, πλην όμως είπε, επίσης λόγω του προϋπολογισμού δεν έχουν λάβει παγίες. ΄΄Γενικά οι πρόεδροι των κοινοτήτων “συμπληρώνουν” με αξιόλογο τρόπο την προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο και από την υπηρεσία, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος, καταλήγοντας: ΄΄Αναμένουμε πολύ κόσμο φέτος το καλοκαίρι στην Αιγιάλεια, μεγάλη εισροή τουριστών και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας, αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Οφείλουμε να φροντίσουμε τα πάντα, ώστε οι υποδομές να είναι αντάξιες και λειτουργικές για τους επισκέπτες της Αιγιάλειας για άλλη μία χρονιά έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε όλη την Αιγιάλεια, αξίζουν να έχουν έναν καθαρό και λειτουργικό δήμο΄΄.

Προχωρά η διαδικασία για τη μεταφορά των 17.000 τόνων

Εν τω μεταξύ, προχωρά και η διαδικασία για την έγκριση της μεταφοράς 17.000 τόνων απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας στην ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς. Σε έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, την Παρασκευή 26 Μαΐου έγινε έγκριση του Πρακτικού Ν. 3 Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της υπηρεσίας μεταφοράς των απορριμμάτων, για την κάλυψη των αναγκών του δήμου, σύμφωνα με τη μελέτη παροχής υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Οχημάτων & Μηχανημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, εκτιμώμενης αξίας 586.024€, (με Φ.Π.Α.). Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκαν η μελέτη, οι τεχνικές προδιαγραφές, ο τρόπος εκτέλεσης, το κριτήριο αξιολόγησης και καθορίστηκαν οι όροι της σχετικής διακήρυξης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr