background img
banner
banner

Ταξίδι στην ιστορία

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ «FAME ROAD HUB» (ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΙΓΙΟΥ)

Ένας εντυπωσιακός χώρος, που θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς για την πόλη και που κατάφερε να ενώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λαούς, προϊόντα, δράσεις και επιχειρηματικότητα, παραδόθηκε πλέον στους πολίτες της Αιγιάλειας. Ο λόγος για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των παλαιών σφαγείων, στην Τεμπελόραχη, αποτέλεσμα μίας συλλογικής και εκπληκτικής προσπάθειας ανθρώπων και φορέων, που είχαν ως κοινό στοιχείο τη θέληση να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για το Αίγιο. Το Σάββατο 29 Απριλίου τελέστηκαν τα εγκαίνια σε μία λαμπρή ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των πέντε εταίρων από Ιταλία και Ελλάδα και της κατασκευάστριας εταιρείας «ΑΝΤΑΙΟΣ».

Μετά από τον αγιασμό που τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης π. Βασίλειος Πετρόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος στο σύντομο καλωσόρισμά του έκανε λόγο για ένα παραδειγματικό έργο που αποτελεί τη «σφραγίδα» της συνεργασίας αρκετών φορέων, μεταξύ των οποίων δύο δήμοι και ένα πανεπιστήμιο από την Ιταλία.

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Στόχος μας το Αίγιο να γίνει τουριστικός προορισμός 365 μέρες τον χρόνο»

«Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την Αιγιάλεια είναι σπουδαία. Διότι για πρώτη φορά έγινε πλήρης καταγραφή και αποτύπωση των σημείων ενδιαφέροντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται στην περιοχή με τους τέσσερις πυλώνες του έργου, δηλαδή το Food, το Art, το Movement και το Energy. Πρόκειται για ένα όμορφο… ταξίδι από το 1900 μέχρι το σήμερα, έναν χώρο αναφοράς αλλά και μνήμης της ιστορίας του Αιγίου, που έρχεται να συνδέσει την άνω πόλη με την παραλιακή ζώνη και αντίστροφα. Ένα άρτιο τεχνικά έργο, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ιστορία, που σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες και τις αξίες του έργου Fame Road, που δεν είναι τίποτε άλλο από το να γίνουν το Αίγιο και η Αιγιάλεια τουριστικός προορισμός 365 μέρες τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος, που δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για να παραδώσουν αυτό το «στολίδι», από την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού ως την κατασκευάστρια εταιρεία που έκανε εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος ήταν ο εμπνευστής και ο εκτελεστής αυτού του έργου, ο οποίος, όπως τόνισε και ο ίδιος, «ο κοινός συντονισμός όλων, με αγάπη, μεράκι και μεγάλη προσπάθεια, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα φιλίας και συνεργασίας, δημιουργώντας αυτό το ζηλευτό αποτέλεσμα».

Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι πλέον ανοιχτός για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων αλλά και για όσες τοπικές επιχειρήσεις ακολουθούν τους τέσσερις πυλώνες του έργου (Food, Art, Movement και Energy).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *