background img
banner
banner

Άσφαλτος απ’ άκρη σ’ άκρη σε Κορίνθου και Κανελλοπούλου!

ΤΟ… ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΣ

Ξεκίνησε χθες το μεγάλο έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος της οδού Κορίνθου που θα συνεχιστεί και στην Κανελλοπούλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Νικ. Πλαστήρα. Οι εργασίες, που ξεκινούν από το ύψος του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου, θα επεκταθούν σε όλο το μήκος και πλάτος του δρόμου, επουλώνοντας παλιές και νέες «πληγές» του οδοστρώματος που έχουν καταστήσει δύσκολη και ενίοτε επικίνδυνη τη διέλευση πεζών και οχημάτων. Οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν οι εν λόγω οδικές αρτηρίες, έπιασαν τόπο και μετά από αρκετά χρόνια τα… κατάλοιπα παλαιότερων παρεμβάσεων αλλά και των πρόσφατων εργασιών της αποχέτευσης, θα εξαλειφθούν.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Επιδιορθώνονται δύο σημαντικές συγκοινωνιακές αρτηρίες, η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας»

Μιλώντας στo protionline.gr για το έργο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, επισήμανε: ΄΄Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το Αίγιο αφού δύο σπουδαίες συγκοινωνιακές αρτηρίες πλέον επιδιορθώνονται και ασφαλτοστρώνονται. Πρόκειται για σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους που χρησιμοποιούνται καθημερινά από μεγάλο αριθμό πολιτών. Σε αυτούς τους δρόμους κατά το παρελθόν είχαν γίνει διάφορες επεμβάσεις από διάφορους φορείς δημοσίου χαρακτήρα και υπήρχε πράγματι ένας κατακερματισμός του οδοστρώματος, που είχε ανάγκη, εδώ και πολλά χρόνια, να ασφαλτοστρωθεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από επισήμανση του δήμου μας, ικανοποίησε το αίτημα, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Υπήρξε μέριμνα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά από τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αφού αξιολόγησε τη σημαντικότητα της επισκευής του οδοστρώματος των οδών Κορίνθου και Κανελλοπούλου΄΄. ΄΄Σε αυτό το επίπεδο παλεύουμε για πολλά έργα και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις ανάλογες υπηρεσίες και δομές του κράτους΄΄, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι κατάλληλες συνθήκες και το…πλήρωμα του χρόνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος που το έργο δεν εκτελέστηκε νωρίτερα, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού της οδού Κορίνθου, ήταν, σύμφωνα με τους τεχνικούς, γιατί έπρεπε να «καθίσει» το έδαφος και η προσωρινή άσφαλτος στις τομές που είχαν γίνει, ούτως ώστε να μην υπάρξουν νέες καθιζήσεις με την οριστική ασφαλτόστρωση.
΄΄Πλέον, οι συνθήκες είναι οι ενδεδειγμένες και έχει ξεκινήσει το έργο φρεζαρίσματος της οδού Κορίνθου με συνέχεια στην οδό Κανελλοπούλου ως τα φανάρια. Στη συνέχεια θα πέσει η άσφαλτος. Είναι γεγονός ότι το οδόστρωμα είχε ταλαιπωρηθεί πολύ εδώ και χρόνια από τα δίκτυα κοινής ωφελείας καθώς είχαν γίνει πολλές τομές. Πλέον ο δρόμος ασφαλτοστρώνεται σε όλο το μήκος και πλάτος του. Το έργο είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας του δήμου μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ο δήμαρχος είχε κάνει πολλές οχλήσεις προς την Περιφέρεια που είναι αρμόδια για τις εν λόγω αρτηρίες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο, κάτι που επετεύχθη΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr