background img
banner
banner

Έξυπνο σύστημα ανίχνευσης διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου

Η ΔΕΥΑΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προχωρά η ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας. Σκοπός είναι η υλοποίηση της πράξης «Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Αιγίου», μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας έχοντας καταγράψει τα βασικά προβλήματά της και θέλοντας να συμβάλει στην έρευνα για την υλοποίηση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, αποφάσισε να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την υλοποίηση της πράξης «Έξυπνο σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών Δικτύου ύδρευσης Αιγίου» συνολικού προϋπολογισμού 650.490€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Περιλαμβάνει τρία Υποέργα

Η πράξη δομείται σε τρία υποέργα: Την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος ελέγχου διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο του δήμου, προϋπολογισμού 370.140€, στην ανάπτυξη πλατφόρμας οπτικοποίησης πληροφοριών και αναγνώρισης διαρροών και ανάπτυξη υδραυλικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης ψηφιακού διδύμου κλειστής ζώνης του δικτύου ύδρευσης πόλης Αιγίου, προϋπολογισμού 260.350€ και στο Σχέδιο επικοινωνίας της πράξης, προϋπολογισμού 20.000€. Τα εν λόγω Υποέργα βασίζονται στη συνεργασία μεταξύ της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και του Εργαστηρίου “Ευφυών Τεχνολογιών Α.Π.Ε. και Ποιότητας” του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Γιώργου Ντίνου, ΄΄στα πλαίσια της συνεργασίας και προκειμένου να καταρτιστούν οι επιμέρους όροι και οι υποχρεώσεις των μερών για την ομαλή πρόοδο των εργασιών και την αποσαφήνιση των επιμέρους δεσμεύσεων για το κάθε μέρος, κρίθηκε απαραίτητη η σύναψη ενός Συμφώνου Συνεργασίας για την ομαλή εκτέλεση του αντικειμένου της πράξης΄΄.

Πώς επωφελείται η Δημοτική Επιχείρηση και κατ’ επέκταση οι δημότες

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης και στην εισήγηση του κ. Ντίνου, η ΔΕΥΑΑ, μέσω της υλοποίησης της προτεινόμενης Πράξης επιδιώκει την παροχή αδιάκοπης τροφοδοσίας νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, μέσα από την κλειστή ζώνη του δικτύου διανομής.

Ακόμη, την εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων που επιτρέπει την τροφοδοσία όλων κατοικιών στην περιοχή ευθύνης της κλειστής ζώνης, τη δραστική μείωση των λειτουργικών της εξόδων μέσω της ορθολογικότερης διαχείρισης του δικτύου και εξοπλισμού, τη διασφάλιση του απαιτούμενου ελέγχου ποιότητας του παραγόμενου και καταναλισκώμενου νερού που με τη σημερινή λειτουργία του δικτύου δεν πραγματοποιείται σε συνεχή βάση, την εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών άμεσα και αποτελεσματικά, την ελαχιστοποίηση της ποσότητας του νερού που διαρρέει και κατασπαταλάται καθώς στην περιοχή που εστιάζει η παρούσα πράξη παρατηρείται μεγάλο ποσοστό διαρροών και μη ελέγχου της ποιότητάς του και τη μείωση της άσκοπα καταναλισκόμενης ενέργειας που απαιτεί η σημερινή λειτουργία του δικτύου, των γεωτρήσεων και των προωθητικών συγκροτημάτων και δεξαμενών.

Τέλος, σημειώνεται πως επιτυγχάνεται η υιοθέτηση μιας δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής βασισμένης σε πραγματικά στοιχεία και η εξασφάλιση των παραπάνω µε τον πλέον οικονομικό τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει εξοπλισμό που το κόστος απόκτησής του δε θα μετακυλήσει στους χρήστες του δικτύου (τελικούς καταναλωτές). Με τη συμβολή του εταίρου θα αποκτήσει περαιτέρω πλεονέκτημα στην έγκαιρη ανίχνευση διαρροών, μέσω της χρήσης έξυπνου συστήματος που θα αναπτυχθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr