background img
banner
banner

Ανδρέας Τσώκος: «Δώσαμε μεγαλύτερη δύναμη στους εργαζόμενους»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

“Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Κοιτώντας πίσω, την προηγούμενη τετραετία, μειώσαμε συνολικά 50 φόρους και εισφορές, καταφέραμε να φέρουμε ρεκόρ 20ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώσαμε την ανεργία κατα 6 μονάδες από το 2019 και αυξήσαμε τους μισθούς κατα 20%.
Όμως δε μείναμε εκεί. Μέσα από 10 συγκεκριμένες πολιτικές προστατέψαμε την εργασία και δώσαμε μεγαλύτερη δύναμη στους εργαζόμενους.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλιστη εργασία. Έως σήμερα εφαρμόζεται σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security και ήδη σε ΔΕΚΟ του δημοσίου. Στην επόμενη τετραετία παντού.

Ανεξάρτητη επιθεώρηση εργασίας με σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία, tablet, ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις μεταξύ ΕΦΚΑ, Εργάνης και φορολογικής διοίκησης. Έτσι θα βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζόμενους τους.

Μετατρέψαμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας των μακροχρόνια ανέργων από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Αν ένας άνεργος βρει δουλειά ενώ παίρνει το επίδομα ανεργίας μπορεί πλέον να συνεχίσει να λαμβάνει το 50% αυτού ενώ εργάζεται. Έτσι ενθαρρύνουμε τους ανέργους να αποφεύγουν την αδήλωτη εργασία, έχοντας υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα.

Χάρη στο ταμείο ανάκαμψης έχουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για μαζικά προγράμματα καταρτισης και επανακατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασιας. Το #metoo μας αφύπνισε και πλέον η Ελλάδα χάρη στη νομοθεσία μας βρίσκεται μεταξύ των 12 χωρών παγκοσμίως που έχουν κατακτήσει νομικά πλήρη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στο χώρο της εργασιας.

Επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελ. επαγγελματίες ώστε να υποστηρίξουμε την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωης. Θεσπίσαμε την άδεια πατρότητας.

Εφαρμόσαμε τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αυξήσαμε τα voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επεκτείναμε το ολοήμερο έως τις 5.30 και θεσπίζουμε τη νταντά της γειτονιάς ώστε να βοηθήσουμε περισσότερες μητέρες να εργαστούν.

Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.

Δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery.
Εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους Εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζομενους”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr