background img
banner
banner

Αποκατάσταση βατότητας σε οδούς πρόσβασης σε γεωργική γη

ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Το έργο της βελτίωσης πρόσβασης σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, έχοντας δρομολογήσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ. θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΓΤΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας σε υφιστάμενους οδούς πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του δήμου.

Η απόφαση για την εκτέλεση του έργου ελήφθη καθώς υπάρχει πρόθεση βελτίωσης και συντήρησης των αγροτικών δρόμων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη, ασφαλή και ποιοτική χρήσης τους κατά την πρόσβαση από και προς τα σημεία εκείνα που αναπτύσσονται οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα σημεία παρέμβασης΄΄

Όπως επισήμανε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄πρόκειται για άλλο ένα πρόγραμμα στο οποίο είχαμε καταθέσει πρόταση, κριθήκαμε δικαιούχοι και βρισκόμαστε στη φάση της δημοπράτησης. Η διασφάλιση σημαντικού επιπέδου ασφάλειας συμβάλει στη διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για τη ανάπτυξη των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ενώ οι περιοχές αυτές αποκτούν προστιθέμενη αξία. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων .
Η εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις , στις αγροτικές περιοχές ,στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις , στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου , με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών , εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.τ.λ.) , συμβάλλει δε στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα΄΄.

Οι εργασίες που προβλέπονται δεν έχουν σκοπό, την επέκτασή του ή τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, παρά μόνο τη βελτίωση της προσβασιμότητας, χωρίς να επιφέρουν απολύτως καμία μεταβολή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Επειδή οι οδοί που έχουν σημειωθεί προβλήματα παρουσιάζουν επικινδυνότητα για την κυκλοφορία, πρέπει να γίνουν εργασίες αποκαταστάσεις τόσο του σώματος της οδού όσο και του καταστρώματος. Έτσι, θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών και ισοπέδωσης όπου απαιτείται, ώστε να επισκευασθούν οι διαβρώσεις και οι καταπτώσεις και στη συνέχεια επιχώσεις.

Πού θα γίνουν οι παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής θέσεις: Τ.Κ. Διγελιωτίκων – Θέση 1. «Διγελιώτικα» μήκος: 612 μ., Θέση 2. «Διγελιώτικα» μήκος: 108μ. Δ.Κ. Αιγίου – Θέση «Άγιος Αθανάσιος» μήκος: 185 μ. Τ.Κ. Τέμενης – Θέση «Παραλία» μήκος: 117 μ. Θέση «Γήπεδο» μήκος: 270 μ. Τ.Κ. Ακράτας – Θέση: «Αγία Μαρίνα» μήκος: 1.000μ. Τ.Κ. Ελαιώνα – Θέση: «Ελαιώνας» μήκος: 450 μ. Τ.Κ. Ζαχλωριτίκων – Θέση:«Γήπεδο» μήκος: 360 μ. Συνολικό Μήκος: 3.102 μέτρα. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 420 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

΄΄Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα αποκτήσουν προσβασιμότητα δρόμοι που είχαν υποβαθμιστεί όπως για παράδειγμα ο δρόμος που συνδέει τα Ζαχλωρίτικα με τoν Ελαιώνα. Πρόκειται για ένα τμήμα 500 μέτρων που έμεινε σε αυτή την κατάσταση μετά τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ. Επίσης, αφορούν μία κάθετη στην παραλία οδό στα Διγελιώτικα, η αποκατάσταση της οποίας αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων και ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος. Με τις παρεμβάσεις μας βελτιώνουμε την καθημερινότητα των δημοτών και δίνουμε ώθηση στις επιχειρήσεις. Δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τόπο μας΄΄, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr