background img
banner
banner

«Απορία» για την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΠΥΡΟ ΜΑΡΚΟΥ

Επί της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου με αφορμή την εφημερία τομέα, τοποθετείται σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδικαλιστικού Σωματείου Γενικών Ιατρών Ελλάδος, Σπύρος Μάρκου, εκφράζοντας την απορία του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, επισημαίνει: ΄΄Μας προκαλεί απορία η ανακοίνωση του Ι.Σ. Αιγίου, η οποία καταγγέλλει την απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας με την οποία επιβάλλεται η εφημερία τομέα, όπου δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό.

Ο Ι.Σ. Αιγίου ουδέποτε στο παρελθόν είχε πάρει θέση για τις συνεχείς μετακινήσεις Γενικών Γιατρών του K.Y. Ακράτας στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου καλούνταν να υποδυθούν άλλες ειδικότητες για τις οποίες δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Ο Ι.Σ. Αιγίου θεωρεί κατάλληλο τον Γενικό Γιατρό με ολιγόμηνη εκπαίδευση στη Χειρουργική να υποδέχεται χειρουργικά περιστατικά, ενώ εξανίσταται για την περίπτωση που θα κληθεί ο Χειρουργός ή Ορθοπαιδικός ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα με τουλάχιστον έναν χρόνο ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική, να διεκπεραιώσουν ασθενείς με χειρουργικά προβλήματα΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ας μην ανησυχεί όμως, η Αν. Υπουργός Υγείας πήρε πίσω την επίμαχη εγκύκλιο προκειμένου οι Γενικοί Ιατροί, που έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Αιγίου να εξακολουθούν να υποδύονται του παθολόγους, ορθοπεδικούς και χειρουργούς΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr