background img
banner
banner

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Αστέρας Τέμενης – αποκλείστηκε από τους τελικούς ο Κεραυνός

ΤΕΜΕΝΗ (80-79 ΤΗΝ ΕΑΠ) ΚΑΙ ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (53-49 ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ) ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Δύο “νεοφώτιστες” ομάδες στην Α1 ΕΣΚΑ-Η συνθέτουν το ζευγάρι των τελικών της κατηγορίας και θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Ο Αστέρας Τέμενης επικράτησε με 80-79 στον πρώτο (και τελευταίο) ημιτελικό επί της ΕΑΠ στο κλειστό του Αιγίου ενώ η ΕΑ Παραλίας νίκησε πάλι τον Κεραυνό με 53-49 στο κλειστό των Ροϊτίκων και έκανε το 3-1. Δυο παιχνίδια με δραματική εξέλιξη που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων του μπάσκετ που τα παρακολούθησαν. Ο Αστέρας είναι στο 2-0 απέναντι στην ομάδα της Παραλίας έχοντας σαφές προβάδισμα ενώ να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 4 νίκες, κάτι που ισχύει για πρώτη φορά φέτος. Αν τα καταφέρει ο Αστέρας, θα γράψει ιστορία στο ελληνικό (και όχι μόνο στο τοπικό) μπάσκετ αφού θα είναι η 6η κατηγορία που θα αγωνιστεί από το 2017 που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετρώντας συνεχείς ανόδους κάθε χρόνο (Γ2, Γ1, Β, Α2, Α1, Γ΄ Εθνική)!!!

Αστέρας Τέμενης – ΕΑΠ 80-79

Ο Αστέρας Τέμενης χρειάζεται ένα ακόμη βήμα για να ολοκληρώσει το «θαύμα» της ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Σε ένα δραματικό ημιτελικό επικράτησε με 80-79 της ΕΑΠ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου και πέρασε στον τελικό της Α1 ΕΣΚΑ-Η, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ΕΑ Παραλίας, η οποία απέκλεισε με 3-1 τον Κεραυνό Αιγίου. Ο Αστέρας είναι στις 2-0 νίκες με την ομάδα της Παραλίας, όπως ήταν και απέναντι στην ΕΑΠ και έχει σαφώς σημαντικό προβάδισμα.

Ο ημιτελικός κρίθηκε με ένα καλάθι του Δούβου 2’’ πριν τη λήξη και ενώ η ΕΑΠ είχε πιστέψει πως θα έφευγε με τη νίκη από το κλειστό του Αιγίου και θα μετέφερε στην έδρα της τη σειρά. Η πατρινή ομάδα, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και 6΄26΄΄ πριν τη λήξη προηγήθηκε με 63-69. Σε αυτό το σημείο σημειώθηκε διακοπή καθώς επικράτησε ένταση στο κλειστό μετά από μία διαιτητική λάθος απόφαση κατά του Αστέρα (υπήρχαν και οπαδοί της ΕΑΠ στο γήπεδο), με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας χωρίς θεατές.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Αστέρας έδειξε χαρακτήρα, κυριάρχησε στο παρκέ, γύρισε το παιχνίδι και έφτασε στον θρίαμβο μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο. «Φοβερός και τρομερός» σε ένα ακόμη ματς ήταν ο Διαμαντής Σταθακόπουλος, που αν ο Αστέρας σηκώσει την «κούπα» του πρωταθλητή δικαιούται τον τίτλο του MVP της χρονιάς. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Ράπτης ενώ καθοριστικοί στην εξέλιξη του ματς ήταν ο Θανάσης Ρέλλας και φυσικά ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής Άγγελος Δούβος.

Από την ΕΑΠ, που πίστεψε ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα ακόμη «θαύμα» ανατροπής (όπως έκανε κόντρα στην Αγυιά), ξεχώρισαν οι Σταθόπουλος, Βαμβουκάκης και Σιδάς.
Τα 10λεπτα: 16-13, 22-26, 16-17, 26-23

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Α. Ξενούλης): Ράπτης 18 (1), Σταθακόπουλος 26, Γκούτης 4, Ρέλλας 10 (1), Βλάχος 1, Δούβος 11 (2), Θεοδωρόπουλος 7, Καρακάσης 3 (1)

ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ (Λ. Φραγκισκάτος): Μπεκατώρος 11 (2), Σιδάς 14 (1), Φραγκισκάτος 7, Σταθόπουλος 20 (5), Βαμβουκάκης 15 (1), Τοπιτζής 9 (1), Κωνσταντόπουλος, Μπαλάσκας 3 (1)

ΕΑ Παραλίας – Κεραυνός Αιγίου 53-49

Ο Κεραυνός Αιγίου ήταν και πάλι κατώτερος των περιστάσεων και μοιραία γνώρισε την ήττα με 53-49 από την ΕΑ Παραλίας στα Ροϊτικα και τον «πικρό» αποκλεισμό από τους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Η «νεοφώτιστη» ομάδα του Γιάννη Μπαζίνα με δύο σερί νίκες έφθασε στο συνολικό 3-1 και προετοιμάζεται πλέον για τους τελικούς απέναντι στον επίσης «νεοφώτιστο» Αστέρα Τέμενης με 0-2 σε βάρος της και με μειονέκτημα έδρας.

Ο Κεραυνός δυστυχώς πλήρωσε τη συνεχόμενη καθίζηση που υπέστη από ένα σημείο και έπειτα στο πρωτάθλημα παρότι για μεγάλο διάστημα πήγαινε «τρένο» και πολλοί τον θεωρούσαν -και όχι άδικα- ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Οι αρκετοί τραυματισμοί αποτελούν μία δικαιολογία, αλλά μέχρι ενός σημείου. Κόντρα σε ΣΕΦΑ και Αραχωβίτικα έδειξε σημεία ανάκαμψης αλλά απέναντι στην ομάδα της Παραλίας ήταν κακός και στα δύο ματς, κυρίως επιθετικά.

Το μαρτυρούν και οι μόλις 101 πόντοι που πέτυχε συνολικά. Με 52 και 49 πόντους αντίστοιχα δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν αντίπαλο και ειδικά την σκληροτράχηλη και καλοδουλεμένη ομάδα της Παραλίας.

Να σημειωθεί πάντως ότι και σε αυτό το παιχνίδι είχε δυο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού οι Δαβάνης και Γιοβάς.
Το ματς ήταν κακό ποιοτικά, με το άγχος να κυριαρχεί και την ΕΑ Παραλίας στο τελευταίο δίλεπτο να ξεφεύγει (49-40 στο 38’). Ο Κεραυνός όμως, χάρη σε ένα 5-0 με τον Βαφειάδη, επέστρεψε 1΄ και 30΄΄ πριν τη λήξη αλλά τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων έβαλαν οριστικά τέλος στις όποιες ελπίδες τού είχαν απομείνει για να πάρει τη νίκη.

Τα 10λεπτα: 11-8, 11-15, 12-14, 19-12.

ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Γ. Μπαζίνας): Ρέβελας 10, Αδαμόπουλος 11 (2), Καρυστινός 9 (1), Παπακωνσταντίνου 9 (2), Τζερμπατζίδης 13 (2), Μπέλλος 1, Καρπούζης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Ν. Ζίζηλας): Νάτσκος 9, Ζαβέρδας 2, Πολυδωρόπουλος 18 (2), Βαφειάδης 13 (3), Σπηλιωτόπουλος 5 (1), Ιατρόπουλος 2, Χρυσανθόπουλος, Τσουλέας, Σαμαράς, Στούκας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr