background img
banner
banner

Βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας για άλλες δύο παιδικές χαρές

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα χειρίζεται το ζήτημα των παιδικών χαρών η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Αιγιαλείας, στοχεύοντας στη λειτουργία ασφαλών παιδότοπων που θα προσφέρουν παιχνίδι, χαρά, ανεμελιά, αλλά και άσκηση στους μικρούς κατοίκους της Αιγιάλειας και τους επισκέπτες της. Ο δήμος έλαβε πριν λίγες ημέρες σήμα καταλληλότητας για άλλες δύο παιδικές χαρές, λαμβάνοντας παράλληλα και τα εύσημα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ευαίσθητο και σοβαρό αυτό θέμα.

Στις 28 Μαρτίου ο δήμος Αιγιαλείας είχε υποβάλει φάκελο με αίτημα χορήγησης της άδειας καταλληλότητας των παιδικών χαρών «Πίνδος» που βρίσκεται στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα, στη συμβολή των οδών Νικομηδείας και Βιτσίου και «Σαλμενίκου» που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της Δ.Ε. Ερινεού. Ήδη η Επιτροπή Ελέγχου των Παιδικών Χαρών Π.Ε. Αχαΐας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έγγραφό της προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ζητήσει τα δύο σήματα για το δήμο Αιγιαλείας.

Ποιες θα είναι οι επόμενες

Μιλώντας στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει την ικανοποίησή του, διότι τα βήματα για τις παιδικές χαρές είναι σταθερά και σίγουρα. Όπως είπε, ΄΄πήραμε σήμα καταλληλότητας για τις δύο αυτές παιδικές χαρές και ετοιμάζουμε να στείλουμε αίτημα για άλλες τέσσερις, οι οποίες είναι σε Άμπελο, Ακράτα (Άγιο Χαράλαμπο), Άβυθο και Ριζόμυλο. Και έπεται και συνέχεια για Διγελιώτικα, Καμάρες, Βαλιμίτικα, Κούμαρι και Διακοπτό, Συλιβαινιώτικα, Ζαχλωρίτικα, Πλάτανο, Ψηλά Αλώνια΄΄.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει να κατατίθενται ανά τέσσερις παιδικές χαρές αιτήματα, απονέμοντας τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας και στην υπεύθυνη μηχανικό Μαρία Σταθούλια, για την άρτια παρουσίαση των παιδικών χαρών.

΄΄Η πολύ καλή παρουσίαση φανερώνει την σοβαρότητα με την οποία ο δήμος προσεγγίζει το θέμα των παιδικών χαρών και αυτομάτως προχωρά τη διαδικασία πιο γρήγορα΄΄, σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος.

Εργασίες σε υφιστάμενες – Παραδίδονται τρεις νέες

Ερωτηθείς δε σχετικά με τα επόμενα βήματα, τόνισε: ΄΄Οι παιδικές χαρές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, υπολείπονται κάποιες εργασίες που έχουν να κάνουν με τη ρευματοδότηση. Είμαστε στη φάση που φτιάχνονται κάποιες κολόνες που μας έχει ζητήσει η ΔΕΗ ώστε να έχουν ρεύμα και να μπορούν να λειτουργούν και τις βραδινές ώρες και όταν δεν είναι αρκετός ο φυσικός φωτισμός. Παράλληλα, προχωρούμε σε παρεμβάσεις δημιουργίας ραμπών ΑμεΑ μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας. Όλες οι παιδικές χαρές που λειτουργούν συγκεντρώνουν πολλά παιδιά και στο τέρμα της Μητροπόλεως και στην Άκολη, τα Βαλιμίτικα, στον Συνοικισμό, στο Ριζόμυλο γίνονται καθημερινά πόλος έλξης. Βέβαια οι παιδικές χαρές του δήμου δεν είναι αρκετές κι αν είχαμε μία πιο εύρυθμη λειτουργία, θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε κι άλλες αλλά δυστυχώς η έλλειψη προϋπολογισμού δεν μας επιτρέπει να κάνουμε περαιτέρω σχεδιασμό΄΄.

΄΄Ήδη σε λίγο καιρό θα ετοιμαστούν και θα παραδοθούν κι άλλες τρεις παιδικές χαρές, στην πλατεία Τέμενης, εκεί όπου αναμένεται άμεση ολοκλήρωση, καθώς επίσης και στον Άγιο Αθανάσιο και το Μεσσηνέζη΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr