background img
banner
banner

Βλέπει την επιστροφή της στην Α΄ κατηγορία η Α.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ PLAY OFF

Η ΑΕ Καλαβρύτων μετά την Θύελλα Αιγίου θέλει κι αυτή με την σειρά της να επιστρέψει άμεσα στην Α΄ κατηγορία, για να ικανοποιήσει όμως τον πόθο της θα πρέπει πρώτα να περάσει επιτυχώς το αγωνιστικό τεστ των αγώνων μπαράζ ανόδου, που ξεκινούν από αύριο.

Εκτός από την 2η θέση στην βαθμολογία με μεγάλη διαφορά από τα σωματεία που ακολουθούσαν, τα στατιστικά των Καλαβρύτων δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Με την καλύτερη επίθεση τερμάτισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα του Κωστή Βλάχου, που επίσης ήταν το μοναδικό σωματείο που κατάφερε το απόλυτο εντός έδρας με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σε ότι αφορά τον πρώτο αντίπαλο της ΑΕΚ που είναι η ΑΕ Αρόης, στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε το ευρύ 5-0 για την ομάδα των Καλαβρύτων και ισοπαλία 1-1 στην Πάτρα.

Κωστής Βλάχος: «Δίκαια πήραμε την 2η θέση, μας αδικεί η ειδική βαθμολογία»

Ο προπονητής της ΑΕ Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος έχει αφοσιωθεί αυτές τις μέρες με την προετοιμασία για τα play off, αφού μέσα από μια σειρά τριών αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα και με αντιπάλους τις ομάδες από τις θέσεις 3-4-5, θα κριθεί η άνοδος στην Α΄ κατηγορία.

Τα παιχνίδια των Καλαβρύτων θα διεξαχθούν όλα στο γήπεδο της Αβύθου, εκεί έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει την προετοιμασία η ΑΕΚ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εγκλιματιστεί στο συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο που αντίθετα με τον φυσικό χλοοτάπητα του γηπέδου των Καλαβρύτων, αυτός είναι συνθετικός.

Το protionline.gr είχε επικοινωνία με τον κόουτς των Καλαβρύτων, οποίος ανέλυσε τα τρέχοντα θέματα της ομάδας και των μπαράζ ανόδου:

Για την 2η θέση της τελικής βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Κωστής Βλάχος μιλώντας στo protionline.gr:
«Δίκαια καταλήξαμε στην 2η θέση, αφού ένα δίμηνο το χρόνο δημιουργούνται προβλήματα με το χιόνι για την προετοιμασία, ενώ έχουμε παιδιά που δουλεύουν στο χιονοδρομικό και δεν μπορούν να ακολουθούν πιστά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Έτσι χάθηκαν δικοί μας βαθμοί, άξια πρωταθλήτρια ήταν η Θύελλα Αιγίου.»

Για το βαθμολογικό πλεονέκτημα με το οποίο μπαίνει στα play off, ο προπονητής της ΑΕ Καλαβρύτων μας είπε:
«Θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό το σύστημα, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε έναν μέσο όρο 12-15 βαθμούς διαφορά από την 3η θέση.
Αναγκαζόμαστε τώρα να πάμε να τα παίξουμε όλα με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά.»

Για τον αγωνιστικό χώρο της Αβύθου τοποθετήθηκε επίσης ο Κωστής Βλάχος:
«Είναι βαρύ το τερέν της Αβύθου. Ακόμα δεν έχει πατηθεί καλά, αλλά είναι καινούριο και σε καλύτερη κατάσταση από άλλα της Πάτρας. Σταθερά εμείς εκτός έδρας παίζαμε σε πλαστικά γήπεδα. Είναι ένα μειονέκτημα για μας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Τα άλλα σωματεία που αντιμετωπίζουμε λειτουργούν σε πλαστικά γήπεδα και θα τους δίναμε σε αυτό το θέμα ένα πλεονέκτημα.
Ευχαριστώ τον Δήμο Αιγίου που μας παραχώρησε το γήπεδο, αλλά και την Αβυθο που μας δέχτηκε χωρίς να μας δημιουργήσει προβλήματα.»

Για την αγωνιστική περίοδο που διανύει η ΑΕ Καλαβρύτων και για τυχόν απώλειες από το ρόστερ μίλησε ακόμα ο Κωστής Βλάχος:
«Μπαίνοντας στην τελική ευθεία είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση συγκριτικά με το τελευταίο δίμηνο και προετοιμαζόμαστε εντατικά. Οι απουσίες έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό πρόγραμμα αφού τις Τετάρτες υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις για κάποια παιδιά και μοιραία θα απουσιάζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το θέσουμε αυτό ως δικαιολογία.»

Την γνώμη του για τους αντιπάλους των play off εξέφρασε επίσης ο Κωστής Βλάχος:
«Ο Αστέρας Ρίου είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα κι αυτό φάνηκε από τα τελευταία παιχνίδια. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και λίγο πριν το φινάλε είχε επιστροφές ποδοσφαιριστών που απουσίαζαν κι έκανε δυνατό ντεμαράζ.
Ο Δαβουρλής είναι δυνατή και νεανική ομάδα, έχει σταθερά ένα βασικό κορμό που είναι πλεονέκτημα, παίζει σωστό ποδόσφαιρο και μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο.
Η ΑΕ Αρόης διαθέτει καλές μονάδες, βρίσκεται δίκαια στα play off».

Για την πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου ο προπονητής Κωστής Βλάχος μας είπε:
«Πάμε για τρεις τελικούς. Το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕ Αρόης θα μας δείξει κατά πόσο μπορούμε να καταφέρουμε τον στόχο μας. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους αφού έχουν παίξει στο πρωτάθλημα και λίγο – πολύ γνωρίζουν την δυναμική των αντιπάλων και τον τρόπο περίπου που αγωνίζονται.»

Για το που θα κριθεί η πρώτη θέση που προσφέρει την άνοδο, ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε:
«Στην ψυχραιμία που θα παρουσιάσει κάθε σωματείο, πόσο έτοιμο είναι αγωνιστικά και ψυχολογικά να διεκδικήσει το κάθε παιχνίδι και φυσικά πάντα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη σε τέτοιους αγώνες που χαρακτηρίζεται τελικοί.»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr