background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ: Πως διαμορφώνεται ο νέος “χάρτης” της pre league για τη νέα σεζόν

Ο Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μοναδική εκκρεμότητα, για να συμπληρωθεί η pre league Ανδρών της περιόδου 2023-24 έχει απομείνει η άνοδος για τις δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2. Η διαδικασία των αγώνων μπαράζ βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ολυμπιάδα Πατρών να ξεκινάει με το “αριστερό” στο Νότο, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα από την ομάδα της Κερατέας με 0-3 σετ. Στα μπαράζ ανόδου συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων της Α2 (νότου και βορρά), με το εισιτήριο της ανόδου να παίρνουν δύο συνολικά ομάδες. Η Ολυμπιάδα μετά την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι αναζητά ένα “θαύμα” να περάσει στον τελικό των μπαράζ και αν δεν το πετύχει, ο Α.Ο. Αιγιαλέων θα είναι και τη νέα σεζόν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αχαϊας στην pre league. To ζευγάρι του άλλου ημιτελικού συγκροτούν Πανιώνιος και Άθληση Μυτιλήνης με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει κάνει το 1-0 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δυο νίκες. Οι τέσσερις ομάδες στη ζώνη του βορρά που διεκδικούν την άνοδο είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η ΧΑΝΘ, ο Ήφαιστος Φλώρινας και ο Έβρος Σουφλίου.

Οι δεύτεροι αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη και αν οι γηπεδούχοι κάνουν το 2-0 προκρίνονται στον τελικό. Αν Ολυμπιάδα και Άθληση ή ένας από τους δύο ισοφαρίσει θα γίνει και τρίτο παιχνίδι.

Το πρόγραμμα (νότος)

Δεύτερος Αγώνας – Τετάρτη 3 Μαΐου 2023
Νεάπολης Μυτιλήνης, 18.00: Α.Σ. ΑΘΛΗΣΗ – Γ.Σ. Πανιώνιος, Διαιτητές: Οικονόμου Β., Χατζηβασιλείου.
«Ι. Μέγγουλης», 20.00: Γ.Σ. Κερατέας – Α.Ε.Π. Ολυμπιάς, Διαιτητές: Χρηστίδης, Αρβανίτης.

Γνωστές οι 8 από τις 10 ομάδες

Οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 Εθνική (volley league) είναι ο Αριστοτέλης Σκύδρας με τον ΟΦΗ που θα πάρουν τις θέσεις των Περσέα και Φίλιππου Βέροιας (που έτσι κι αλλιώς δεν δήλωσε πέρυσι συμμετοχή στο πρωτάθλημα). Έτσι, και μετά την άνοδο ΑΕΚ και Καλαμάτας, είναι γνωστές οι οκτώ από τις δέκα ομάδες της νέας περιόδου στην pre league και απομένουν οι δύο θέσεις που θα καταλάβουν οι ομάδες που θα ανέβουν από την Α2. Είναι οι έξι που παρέμειναν από πέρυσι, δηλαδή ο Κέρκης Σάμου, ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Α.Ο. Αιγιαλέων, ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Πανερυθραϊκός και οι δύο που υποβιβάστηκαν από τη volley league (ΟΦΗ, Αριστοτέλης Σκύδρας).

Ο Ερμής για άνοδο στην Α2

Εκτός από την Ολυμπιάδα, μία ακόμη ομάδα του νομού διεκδικεί άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Πρόκειται για τον Ερμή Πάτρας που θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου από τη Β΄ Εθνική στην Α2 με τους αγώνες να διεξάγονται από 3 έως 7 Μαϊου στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα” Μερκούρη του Ρεθύμνου με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου. Μετέχουν συνολικά πέντε ομάδες και συγκεκριμένα ο γηπεδούχος ΝΟΠΕ Ρεθύμνου, ο Ερμής, η Ηλιούπολη, το Παγκράτι και ο ΠΑΟΚ Ρόδου. Πρώτος αντίπαλος του Ερμή είναι αύριο ο ΠΑΟΚ Ρόδου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr