background img
banner
banner

Γέμισε παιδιά και… συγκίνηση η αίθουσα του «Απόλλωνα»

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ»

Ένα ιδιαίτερο συναισθηματικά και συγκινησιακά… βράδυ, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” την Κυριακή 14 Μαΐου. Η Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου με την πρωτότυπη ονομασία… “Οι ΠρωτόΤυποι” διοργάνωσε μία εξαιρετική μαθητική εκδήλωση, με αφορμή την ημέρα της “Γιορτής της Μητέρας” και με γενικό τίτλο “Μάνα Είναι Μόνο Μία”.

Η δράση, είχε την απόλυτη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και βεβαίως, την υποστήριξη από πολλούς εκπαιδευτικούς και καθηγητές. Η αίθουσα του “Απόλλωνα” άρχισε να γεμίζει τμηματικά, και σχεδόν… “φούλαρε” όταν ο χώρος πλημμύρισε με συναισθήματα, όμορφες εικόνες, παιδικές φωνές, αλλά και συμμετέχοντες κάθε ηλικίας.

Οι διοργανωτές και οι μαθητές, είχαν ετοιμάσει πολλά θεατρικά σκετσάκια, χορευτικές φιγούρες και παρεμβάσεις, ποιήματα και τραγούδια, ενώ κάποια από τα παιδιά επιδόθηκαν και στις… standup comedy ικανότητές τους, “απογειώνοντας” έτσι το ενδιαφέρον του κοινού και δίνοντας μία άλλη, αισιόδοξη νότα στην εκδήλωση. Αυτό όμως που “μαγνήτισε” τα περισσότερα βλέμματα και συγκίνησε απίστευτα τους περισσότερους προσκεκλημένους, ήταν και η ουσία της παράστασης: Η αναφορά σε ευαίσθητα θέματα που από διάφορες ιστορίες και πραγματικά γεγονότα, έγιναν το “φως” της Ελληνίδας Μάνας στην πατριαρχική οικογένεια των τελευταίων δεκαετιών, η ανάγκη του να εξυψωθεί η γυναικεία φιγούρα της ελληνικής κοινωνίας και της “μητέρας “ ως ρόλος που διαδραματίζει στη σύγχρονη εποχή αλλά και στην στήριξη του κοινωνικού μηχανισμού, επικυρώνοντας έτσι το πόσο σημαντική είναι η υπόσταση της μητέρας και στην παλιά και σύγχρονη πραγματικότητα.

Επ. Δούλος: “Ήταν μια υπέροχη παράσταση που μας συγκίνησε όλους”

«Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολικών μονάδων μας, είναι πάντα ιδιαίτερες και με τεράστιο ενδιαφέρον. Τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, γιατί δημιουργούνται από τα ίδια τα παιδιά και απευθύνονται και σε “μεγάλα” και σε μικρά παιδιά. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην υπέροχη παράσταση που παρακολουθήσαμε την Κυριακή το βράδυ και βεβαίως, όταν πρόκειται για ένα τέτοιο τελικό αποτέλεσμα, απλά επιβραβεύεις, απλά χειροκροτείς…» δήλωσε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Επαμεινώνδας Δούλος, μιλώντας για την όμορφη προσπάθεια των μαθητών. Η εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από όλους σχεδόν ποικιλόμορφη αλλά και με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έβγαζε πολύ συχνά έναν συνεχόμενο συναισθηματισμό για το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης που μοιραία ήταν η “μάνα”, ενώ έγιναν αναφορές σε ευχάριστα, τραγικά, αισθηματικά ή και πολύ ιδιαίτερα γεγονότα, ιστορίες γύρω από την μάνα που ανάγκασαν τον κόσμο στο άκουσμά τους, να νιώσει είτε ταύτιση είτε πολύ ιδιαίτερα. Το αποτέλεσμα ήταν, το συχνό, αυθόρμητο χειροκρότημα που έγινε η κυρίαρχη “εικόνα” της εκδήλωσης.

Με αναφορές της Ελληνίδας μάνας σε κάθε έκφανσή της

Η παράσταση είχε πολύ έντονο το στοιχείο της Ελληνίδας μάνας, σε όλες της τις εκφάνσεις, δοσμένο πολλές φορές από τα παιδιά με πολύπλευρο και ιδιόμορφο τρόπο, ενώ σε πολλές από τις αναφορές που έγιναν στα δρώμενα, κυριαρχούσαν τα στοιχεία του θαυμασμού των παιδιών προς τη μάνα, του επαίνου της για την κοινωνική της υπόσταση, αλλά και την “δυνατή καρδιά” που έχει απέναντι στο παιδί της, οποίας ηλικίας και αν είναι αυτό. «Όποιος δεν είδε την παράσταση, δεν μπορεί να καταλάβει απόλυτα και να “χορτάσει” την έννοια της μητέρας και το ρόλο της, στην ελληνική κοινωνία του σήμερα. Και το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής μας, απαρτίζονται από παιδιά με μεγάλη ποιότητα και αξία. Είναι μαθητές που μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν εξαιρετικές εκδηλώσεις, αλλά και να καθιερώσουν την πραγματοποίηση απολύτως επιτυχημένων εκδηλώσεων για πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Δούλος για την προσπάθεια των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Στην μαθητική εκδήλωση το “παρών” έδωσαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με την σύζυγό του Σοφία Αντωνάτου, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου, σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί του Πρώτου Γυμνασίου, πλήθος εκπαιδευτικών και της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι από την πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου και βεβαίως, δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. Ορισμένες ομιλίες μάλιστα, αλλά και αναφορές ή σκετσάκια των παιδιών συγκίνησαν ιδιαίτερα το ευρύ κοινό, ενώ συμμετείχαν ενεργά και πολλοί άνθρωποι από διάφορες δομές της περιοχής, ή γονείς που εξιστόρησαν τη δική τους εμπειρία για την γιορτή της μητέρας και την σημασία της.

Τέλος να σημειωθεί ότι, οι κύριοι διοργανωτές της εκδήλωσης, εκτός βέβαια από την Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου, ήταν η Ευσταθία Χαρίτου, η Μαρία Τζολουχά και η Βάσω Οπλατζάκη, οι οποίες ήταν και ο “εγκέφαλος” της όλης εκδήλωσης. Αν μη τι άλλο, τέτοιες εκδηλώσεις ανεβάζουν κατακόρυφα, όχι μόνο το κοινωνικό επίπεδο της πόλης αλλά και του δήμου, μα δίνουν επιπλέον το καλό… “παράδειγμα” σε διάφορους φορείς, για άλλες πετυχημένες ανάλογες τέτοιες δράσεις. Γιατί όταν μία εκδήλωση αξίζει, όπως αυτή, δεν μπορεί να είναι και επιτυχημένη και βεβαίως, να λατρεύεται, δικαίως, από τον κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr