background img
banner
banner

Γιορτή λήξης… προάγγελος των μεγάλων εκδηλώσεων

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μία έντονη σε δραστηριότητα χορευτική χρονιά έκλεισε για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου που μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και κεφιού, πραγματοποίησε τη γιορτή λήξης των μαθημάτων του, το Σάββατο 27 Μαΐου, στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Με τη συμμετοχή χορευτών και χορευτριών, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, καθώς και ένα αφιέρωμα στον Πόντο, ενώ άπαντες κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού.

Ουσιαστικά, αυτή η γιορτή λήξης μιας χρονιάς «γέφυρας» στην κανονικότητα μετά την πανδημία, αποτέλεσε προάγγελο της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, στις 3 και 4 Ιουλίου, για τα 45 χρόνια λειτουργίας του. Η γιορτή θα λάβει χώρα στα Υψηλά Αλώνια γιατί εκεί… ξεκίνησαν όλα, όπως θα είναι και το σλόγκαν της εκδήλωσης. Καλεσμένα θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτήματα από άλλες περιοχές ενώ θα εμφανιστούν κι άλλα συγκροτήματα του Αιγίου, πλαισιώνοντας αυτό το τόσο σημαντικό διήμερο για τον πολιτισμό της περιοχής.

Οι χοροί…

Η είσοδος έγινε με Καλαματιανά. Το Ε΄ έτος Σαββάτου χόρεψε χορούς βορειοανατολικού Αιγαίου, οι ενήλικες Πέμπτης μακεδονικούς, το α΄ έτος Δευτέρας κρητικούς, οι ενήλικες Τρίτης Μικράς Ασίας, το γ΄ έτος Πέμπτης πελοποννησιακούς. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Ομίλου, Γιώργου Νικολόπουλου και οι χοροί συνεχίστηκαν ως εξής: ενήλικες Δευτέρας ποντιακοί, Παρασκευής (Χρύσα) κυκλαδίτικοι, ενήλικες Τετάρτης θρακιώτικους, παλαιοί χορευτές και Λύκεια χορούς από το Ζαγόρι, β΄ έτος Τετάρτης Δωδεκάνησα και Παρασκευής (Αθηνά) από τη Ρωμυλία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr