background img
banner
banner

Γιόρτασαν την ημέρα που ο Ιησούς αναλήφθηκε στους ουρανούς!

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και σε κλίμα κατάνυξης και ευφορίας, η κοινότητα Πλατάνου τίμησε την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαΐου, τόσο στον εορτάζοντα ιερό ναό όσο και γύρω από αυτόν, στην όμορφη κοινότητα με τα πλακόστρωτα δρομάκια και την πανοραμική θέα.

Και στον Μεγάλο Εσπερινό της Τετάρτης 24 Μαΐου αλλά και ανήμερα της γιορτής, η εκκλησία γέμισε από πιστούς κάθε ηλικίας ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, παρατέθηκε σε όμορο κατάστημα του χωριού, γεύμα προς τιμήν των επισήμων καλεσμένων από τον πρόεδρο της κοινότητας, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 50 άτομα Χαιρετισμούς και ευχές κατά την διάρκεια του γεύματος, απηύθυναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας, αλλά και δύο πολιτευτές του ίδιου κόμματος Νίκος Σπηλιόπουλος και Ανδρέας Τσώκος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι εξής: Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσονας Φωτήλας, Ανδρέας Τσώκος, Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου, Στράτος Βαρδάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς, Πάνος Γιαννούλης, Δημήτρης Μαρινόπουλος, οι πρόεδροι Κραθίου Δ. Δημητρίου, Παραλίας Πλατάνου Αθ. Σμυρνιώτης, Ποροβίτσας Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Ο Άρης Πατσόπουλος εκπροσωπώντας τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο ταμίας Σπύρος Χριστόπουλος και το μέλος Πάνος Γεωργακόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Αιγιαλείας Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη κ.ά.

Μιλώντας στο protionline.gr για τη μεγάλη γιορτή του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Ρεκούτης, ανέφερε: ΄΄Ευχαριστώ που για άλλη μία χρονιά, φίλοι και δημότες στήριξαν την προσπάθειά μας και βρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό και τίμησαν έτσι τον προστάτη μας, παίρνοντας τη Θεία Χάρη. Η θρησκευτική γιορτή γίνεται ανελλιπώς, κάθε χρονιά και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και με τον περισσότερο κόσμο, κατά το μέτρο του δυνατού. Ο Πλάτανος είναι το «σπίτι» μου και όσοι καλεσμένοι έρχονται στην εκκλησία, είναι αυτομάτως και δικοί μου καλεσμένοι. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την καθολική συμμετοχή΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr