background img
banner
banner

Γ. Μαμμή: Όχι στον φόβο, στην ανοχή και στην αδράνεια

-Άρθρο της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιούλης Μαμμή-

Φτάνει η ώρα για να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα, επιλέγοντας με ποια κυβέρνηση θα πορευτούμε στη συνέχεια. Η ψήφος μας αυτή είναι πολύτιμη. Και έτσι ακριβώς οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε. Πηγαίνοντας λοιπόν μπροστά στην κάλπη, όλοι μας κι ο καθένας χωριστά, ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Ας σταματήσουμε να ψηφίζουμε για το “εγώ” και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε για το “εμείς”.

Ωστόσο ο φόβος, ως εργαλείο χειραγώγησης των Ελλήνων ψηφοφόρων, από τη δεξιά, επιστρέφει. Εσχάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσπαθεί τόσο να πείσει για τα δικά του προσόντα, όσο να αποθαρρύνει, με όποιο κόστος, την προτίμηση προς τον άμεσο ανταγωνιστή του. Τον ακούσαμε να μιλά για χρεοκοπία σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για επιστροφή στα μνημόνια και για «πολιτική τερατογένεση» σε περίπτωση συγκυβέρνησης των προοδευτικών κομμάτων. Δεν έχει σημασία αν τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, αρκεί να σπείρει τον φόβο στις ψυχές των πολιτών. Άλλωστε το είχε δηλώσει απερίφραστα σε συνέντευξή του, «ο φόβος είναι το πιο ακινητοποιητικό πολιτικό συναίσθημα». Άρα, όσοι περισσότεροι εκφοβισμένοι τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν που εργαλειοποιεί αυτό το συναίσθημα. Στον αντίποδα της ίδιας πολιτικής του έχει το υποκριτικό σχέδιο της αριστείας και την καλλιέργεια της συλλογικής αυταπάτης περί επιτυχούς διακυβέρνησης της χώρας από αυτόν. Και βέβαια τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ ανακυκλώνουν πρόθυμα τα προεκλογικά σχέδια του χορηγού τους.

Τα μοιραία του λάθη: η αλαζονεία, η απληστία, του ίδιου και των βουλευτών του, οι παρακολουθήσεις, η καθεστωτική συμπεριφορά, η συναλλαγή με τα «μεγάλα συμφέροντα», η φτωχοποίηση των πολλών και τα εξευτελιστικά δελτία τροφίμων και τόσα άλλα, ων ουκ έστι τέλος. Η δημοκρατία όμως δεν είναι συναλλαγή. Με όλα αυτά, θα περίμενε κανείς μια προεκλογική περίοδο γεμάτη πάθος, όχι με στείρα συνθήματα, αλλά με απαίτηση για απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ανθρώπινη ζωή. Η δημοκρατία θέλει δράση για να θωρακιστεί κι όχι μαχητές της πολυθρόνας. Η αδράνεια και η αδιαμαρτύρητη ανοχή είναι συνενοχή. Στην πραγματικότητα που βιώνουμε, το ενδιαφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων περνά ένα είδος κρίσης. Η μη συμμετοχή, η αδράνεια και η έλλειψη πολιτικής γνώμης μεγαλώνουν τα προβλήματα, αφού κανείς δεν διεκδικεί τίποτα.

Το δηλητήριο του φόβου, της απάθειας και της πολυθρόνας απέναντι στη διαφθορά είναι καταστροφή για τον λαό και το μέλλον της χώρας μας. Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, αντίθετα χάθηκαν πολλά. Και για να έρθει η αλλαγή πρέπει να τη θέλουν πολλοί. «Στη δημοκρατία οι ψήφοι μετράνε κι όχι οι μετρήσεις», είπε ο πρόεδρός μας, «διαφορετικά θα βγάζαμε κυβέρνηση με τις δημοσκοπήσεις και δεν θα κάναμε τον κόπο να πάμε στην κάλπη». Γι΄αυτό καλούμε τους νέους και τους αναποφάσιστους να πάνε να ψηφίσουν, για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό αμέριμνο, ανεύθυνο και αλαζόνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr