background img
banner
banner

Διαμάχη για τις «προοδευτικές ψήφους» στην Αχαΐα

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Ως “ψήφο εμπιστοσύνης” στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην Αχαΐα και ιδιαίτερα την Πάτρα, με τη μεγάλη ιστορία για την «δημοκρατική παράταξη», ερμηνεύουν στελέχη του κόμματος τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου -ξεπέρασαν τους 1.600- στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αγίου Νικολάου, την περασμένη Παρασκευή.

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι επρόκειτο ούτως ή άλλως για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας 12ετίας στην Πάτρα, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας αυτή την Κυριακή 21/5/2023, θα ξεπεράσει το ποσοστό που είχε λάβει στο νομό το 2012 (14,11%).

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε τις… χαμηλές πτήσεις στο πρώην «κάστρο» της Αχαΐας, φτάνοντας το 2015 (Ιανουάριος) μάλιστα στην 8η θέση με ποσοστό 3,89%. Από τότε που βρέθηκε πίσω και από το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου άλλαξαν πολλά. Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα, ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε στο κόμμα και ήδη μάλιστα έχει εκλεγεί δύο φορές βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ.

Στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας με το οποίο συνομίλησε το protionline.gr, αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις κάλπες την Κυριακή έχει ως στόχο το 15% και τις τέσσερις έδρες στη Δυτική Ελλάδα, αποτέλεσμα που αναμένεται να είναι κατ΄ άτι μεγαλύτερο στην Αχαΐα όπου στόχος είναι η 2η βουλευτική έδρα, εκτός από την δεδομένη έδρα που θα πάει δικαιωματικά, ως πρώην πρωθυπουργός, στον Παπανδρέου.

Ήδη σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκαινιάζει τα γραφεία του στο Αίγιο (7.30 μ.μ. στην Κλεομένους Οικονόμου 34) ενώ τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα γραφεία σε Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα. «Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Παρασκευής, μια συγκέντρωση αυθόρμητη, χωρίς μεταφερόμενους πούλμαν και λεωφορεία από άλλες περιοχές, χωρίς ντουντούκες και χωρίς εκλογικό κέντρο για να μαντρώνει τον κόσμο στην Πάτρα, το Αίγιο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα ότι οι δημοκρατικοί πολίτες του νομού επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει στo protionline.gr ο Γεράσιμος Φεσσιάν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αχαΐας.

Ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα

Η μεγάλη συγκέντρωση Ανδρουλάκη στην Πάτρα αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά επέλεξε να κλείσει την προεκλογική περίοδο με ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, βάζει ψηλά την πήχη στα στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της ομιλίας του την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για στόχο η συγκέντρωση να είναι διπλάσια σε όγκο σε σχέση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόσφατα στο γήπεδο της ΕΑΠ. Στέλεχος της ΝΕ Αχαΐας υποστηρίζει μάλιστα ότι η Πάτρα μπορεί να δώσει ακόμη και την πρωτιά στον Αλέξη Τσίπρα με μια συγκέντρωση κοντά στους 10.000 ψηφοφόρους!

Η… προκαταβολική αναφορά πάντως του Γεράσιμου Φεσσιάν σε σχέση με «μεταφερόμενους» και τα… πούλμαν έχει αναφορά απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2015 και 2019) το κόμμα έχει επιλέξει να κινείται πάνω στο παλαιό μοτίβο της «λαοθάλασσας» και των μεγάλων ανοικτών συγκετρώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί βέβαια να μην είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου στην εξέδρα αλλά τα ποσοστά του κόμματος στην Αχαΐα την τελευταία 8ετία θυμίζουν την «Αλλαγή» καθώς είναι είναι πάνω από 40% (43,07% τον Ιανουάριο του 2015, 41,47% τον Σεπτέμβριο του 2015 και 40,42% το 2019).

Το μεγαλύτερο ποσοστό που άθροισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα είναι αυτό του Ιανουαρίου του 2015 (52,83%). Τότε βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ενιαίο, ήταν μαζί ΚΙΔΗΣΟ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ξεπεράσει το 40% στην Αχαΐα, εξασφαλίζοντας 3 έδρες αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ξεπεράσει το 15%, εξασφαλίζοντας 2 έδρες, πρέπει να θεωρηθεί αρκετά αισιόδοξος, με βάση το σκεπτικό ότι ουσιαστικά αλιεύουν από την ίδια «δεξαμενή» της «δημοκρατικής παράταξης» έχοντας ανταγωνιστές βέβαια και άλλα κόμματα, ιδιαίτερα στην αριστερή πτέρυγα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr