background img
banner
banner

Διπλό όφελος για τα Σελιανίτικα

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και μέχρι σήμερα τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας εργάζονται στις οδού Αιγιαλού, Φλοίσβου, Παυσανία, στο ανατολικό άκρο της Ατλαντίδος, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα της κάθετης οδού Αύρας. Πρόκειται για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και την σύνδεσή τους με τις εγκαταστάσεις του λειτουργούντος βιολογικού καθαρισμού.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο οικισμός των Σελιανιτίκων, ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται με βόθρους, θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων, το οποίο αναμένεται να συμβάλει θετικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και στην περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης, ότι θα γίνουν ιδιωτικές συνδέσεις των κατοίκων του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης και θα καταργηθούν οι υφιστάμενοι βόθροι θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

Εκτός του παραπάνω έργου, παράλληλα απομονώνεται και όπου απαιτείται αντικαθίσταται το πεπαλαιωμένο με αμίαντο δίκτυο ύδρευσης, έργο εξίσου σημαντικό για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς πρόκειται για υλικό που σύμφωνα με την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία από το 1999 απαγορεύεται η χρήση των προϊόντων του αμιάντου, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών πόσιμου νερού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών κατάργησης των αμιαντοσωλήνων από τη ΔΕΥΑ, χάρη στην οποία «θα δοθεί οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα των διακοπών υδροδότησης που δυσχέραιναν την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ διασφαλίζεται και η ασφάλεια της υγείας τους». Επισημαίνεται ότι, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σελιανιτίκων, με εισήγηση του προέδρου, είχε λάβει την αριθ. 25/2020 σχετική απόφαση, με την οποία είχε αιτηθεί στη ΔΕΥΑΑ να προβεί στην απομόνωση – αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου αμιάντου.

Συστάσεις της Δ.Κ. Σελιανιτίκων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Για την αντιπυρική περίοδο 2023 που έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου 2023 η Κοινότητα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός του οικισμού και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Όπως τονίζει, την υποχρέωση καθαρισμού έχουν και οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές αγροτικών εκτάσεων περιμετρικά των οικισμών του δήμου, οι οποίοι οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων να προβούν άμεσα στην κοπή των κλαδιών δέντρων, θάμνων κ.λπ. που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους (ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα) προς το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και παρεμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων (πυροσβεστικών κ.λπ.).

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση – απόρριψη των ανωτέρω αναφερόμενων υλικών στους δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους – δημοτικούς χώρους.
΄΄Η Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων προσβλέπει στη συνεργασία των κατοίκων και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας, της ασφάλειας και της περιουσίας των δημοτών. Για τις περιπτώσεις των ακαθάριστων οικοπέδων το αναφέρετε στο τηλέφωνο: 26910 68917΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύσταση εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας στα Σελιανίτικα

Από την Κοινότητα καλείται όποιος δημότης επιθυμεί να συμμετέχει να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Γιώργο Ρόζο (τηλ. 6948232116) ή με την αναπληρωτή του προέδρου Βασιλική Θεοδωροπούλου (τηλ. 6976978674) ή και απευθείας στο email: [email protected], δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του, την πιθανή διαθεσιμότητα οχήματος καθώς και τις ημέρες και ώρες κατά τις οποίες μπορεί να συνδράμει για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε η Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων σε συνεννόηση με τον δήμο Αιγιαλείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να υποδείξουν ωράρια (βάρδιες) και σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης περιφρούρησης.

Ηλεκτροφωτισμός και Καθαριότητα

Τέλος, η κοινότητα ενημερώνει για τις ενέργειές της σε σχέση με τον Ηλεκτροφωτισμό και την Καθαριότητα, επισημαίνοντας: ΄΄Έχουν επισκευαστεί ζημιές και έχουν αντικατασταθεί καμένοι λαμπτήρες στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου του οδοφωτισμού, όπου, δηλαδή, είχαν προκύψει προβλήματα.
Λιγοστά αιτήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, για τα οποία έχει ενημερωθεί, προ καιρού, η αρμόδια δημοτική Υπηρεσία και ο ανάδοχος εργολάβος, καθώς και για το γήπεδο 5Χ5 το αρμόδιο για την συντήρησή του Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας.
Αναφορικά με τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, εκκρεμεί ακόμη η τακτοποίησή τους από την οικεία Διεύθυνση του δήμου, παρόλο που μερικά από τα αιτήματα της Δ.Κ. Σελιανιτίκων χρονολογούνται από τον περασμένο μήνα Φεβρουάριο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr