background img
banner
banner

Δύο υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΕΣΚΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και δεύτερο ενδιαφέρον για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου εκφράστηκε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, βάζοντας τέλος στο «μονότερμα» του Γιώργου Μπέσκου, των τελευταίων δύο αναμετρήσεων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο και έτερος διεκδικητής θα είναι ο Πολύδωρος Θεοδωρακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων είχαν διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2021, αναδεικνύοντας τον κ. Μπέσκο ξανά πρόεδρο. Πλην όμως, η υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στον νομό Αχαΐας, τον ανάγκασε σε παραίτηση προτού ολοκληρωθεί η θητεία του που είναι τριετής. Η ακριβής ημερομηνία των εκλογών δεν έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο θα διεξαχθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Το ενδιαφέρον του Πολύδωρου Θεοδωρακόπουλου

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έληξε την περασμένη Δευτέρα και κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες. Του κ. Μπέσκου που από το 2014 είναι πρόεδρος του Συλλόγου και του κ. Θεοδωρακόπουλου, γιου του πρώην δημάρχου Αιγαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Η υποψηφιότητα του κ. Θεοδωρακόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς τόσο το 2017 όσο και το 2021 που διεξήχθησαν εκλογές στον Δ.Σ.Α., ο κ. Μπέσκος εκλέγετο προτού καν τα μέλη οδηγηθούν στην κάλπη, δεδομένου ότι δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος για την προεδρία.

Σπάει το σερί των δύο εκλογικών αναμετρήσεων χωρίς αντίπαλο

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στις εκλογές του 2021 είχαν ψηφίσει 67 μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, με τον κ. Μπέσκο να λαμβάνει 63 ψήφους, δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών που προσήλθαν στην κάλπη. Συνολικά πάντως τα μέλη ανέρχονται σε 90.
Να σημειωθεί πως οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, ωστόσο στην περίπτωση του Αιγίου ο λόγος που θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, είναι η κάθοδος του κ. Μπέσκου στις εθνικές εκλογές.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Δ.Σ., παραμένουν ως έχουν μέχρι τη λήξη της θητείας του. Πρόκειται για τους Απόστολο Ζεντέφη, Θάνο Ρομποτή, Αλέξανδρο Μανωλόπουλο και Σεμίνα Μπολοβίνη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr