background img
banner
banner

Ενεργοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καθυστερήσεις πληρωμής των αγροτών

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΣΚΟ

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών ζήτησε, όπως φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση μέσω αναφορών, του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Μπέσκου.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, ΄΄όπως ενημερώθηκα από κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από σύμβουλο του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή καταγγελία μου, η Επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις για την καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών μας και για το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας αδικαιολόγητα δεν έχουν λάβει συνδεδεμένη ενίσχυση ενώ έπρεπε να την λάβουν όλοι μέχρι 3 Μαΐου.

Από στιγμή σε στιγμή κατόπιν και της ανάδειξης του προβλήματος, αναμένεται η έγκριση του ουκρανόμετρου που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Με διαβεβαίωσαν ότι όλες οι ενισχύσεις που αφορούν τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας θα γίνουν άμεσα΄΄.

Επίσης, ο κ. Μπέσκος σημειώνει και τα εξής: ΄΄Η έρευνα της επιτροπής ανταγωνισμού γίνεται φυσικά για την πιθανή χειραγώγηση της τιμής της κορινθιακής σταφίδας προς τα κάτω… Όχι γιατί πάει ψηλά… Στοιχειώδης λογική. Η αναφορά που εξετάζεται έχει ήδη κοινοποιηθεί με όλα τα σχετικά και στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Η αναφορά αφορά όλες τις εταιρείες που αγοράζουν σταφίδα από παραγωγούς και τους έχουν ακόμα απλήρωτους μετά από 8 μήνες. Τα παιχνίδια και οι μεθοδεύσεις σε βάρος των αγροτών μας, από όπου και αν προέρχονται, θα λάβουν τέλος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr