background img
banner
banner

Εξασφάλιση του χώρου για το Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Απόφαση προτού λήξη η μίσθωση του υπάρχοντος χώρου, ούτως ώστε να διευθετηθεί εγκαίρως το θέμα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων, έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων για το οποίο έχει ζητηθεί η εξεύρεση νέου χώρου, αίτημα ωστόσο που δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ο δήμος αποφάσισε ομόφωνα την αναγκαιότητα μίσθωσης κατάλληλου ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων, προκειμένου να χρησιμεύσει για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου της εν λόγω Κοινότητας, με τη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 (Φ.Ε.Κ.77/τ.Α/30.03.1981). Πρόκειται στην ουσία για μία τυπική διαδικασία αφού δεν αποκλείεται να γίνει εκ νέου σύμβαση με τον ιδιώτη που έχει το ακίνητο που στεγάζεται τα τελευταία χρόνια το Νηπιαγωγείο.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, ΄΄η σύμβαση μίσθωσης στον χώρο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων λήγει μετά από δώδεκα χρόνια. Σαν κοινότητα είχαμε ξεκινήσει από νωρίς τις διαδικασίες, έτσι ώστε να φτάσει το θέμα εγκαίρως στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην υπάρξει πρόβλημα με τη μίσθωση του ακινήτου. Όπως ορίζεται από τον νόμο, η όλη διαδικασία γίνεται με δημοπρασία΄΄.

Είχε ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά έπρεπε να επανέλθει…

Την ίδια στιγμή όμως, το θέμα της εξασφάλισης νέου χώρου για το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, έχει «παγώσει». Όπως εξηγεί ο κ. Ρόζος, ΄΄από την προηγούμενη δημοτική θητεία είχαμε προτείνει στη δημοτική αρχή την αγορά οικοπέδου για χρήση από το Δημοτικό Σχολείο. Μάλιστα, τότε είχε ληφθεί απόφαση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία ωστόσο δεν είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς χρειάζοντας κάποιες διατυπώσεις από την εκτιμητική επιτροπή. Συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν κάποια σημεία που χρειάζονταν και έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες ώστε να επαναεισαχθεί το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόλο που ζητήσαμε σαν κοινότητα να γίνει επανεκκίνηση του ζητήματος και έχουμε πάρει αποφάσεις σχετικά, δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr