background img
banner
banner

Επίσκεψη του Ν. Φαρμάκη σε έργα οδοποιίας στην Αιγιάλεια

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Την Παρασκευή 12 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης βρέθηκε στην περιοχή της Αιγιάλειας και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Ο κ. Φαρμάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο στο γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου εκτός από τη συντήρηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο δικαιοδοσίας της Περιφέρειας, έγινε ενημέρωση και για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη συντήρηση επαρχιακών οδών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και στην αποκατάσταση βατότητας στις επαρχιακές οδούς Δερβενάκι-Δουμενά και Δουμενά-Ζαχλωρού-Πούντα (22 ης Ε.Ο. Διακοπτού – Καλαβρύτων). Στη συνέχεια, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους, πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο τμήμα Ζωοδόχου Πηγής – Κανελλοπούλου και Κορίνθου, σε μήκος περίπου 1,3χλμ. και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού έργου που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

«Είναι σημαντικό τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν στο σωστό χρόνο. Βήμα – βήμα προχωράμε και στην Αιγιάλεια για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης κι επεσήμανε ότι μέσα σε λίγους μόνο μήνες υπεγράφησαν τρεις συμβάσεις ύψους 7,7 εκ. ευρώ, που αποκαθιστούν την βατότητα στην Αιγιάλεια. «Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου είναι σημαντική παράμετρος ανάπτυξης, αφού όχι μόνο καθιστούν πιο ασφαλείς τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά βελτιώνουν την προσβασιμότητα και αυξάνουν την επισκεψιμότητα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι αντίστοιχη μέριμνα επιδεικνύεται και για τους ορεινούς οικισμούς, καθώς στα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί περιλαμβάνεται και η 22α επαρχιακή οδό Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Ικανοποίηση δημάρχου

Ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι: «Πρόκειται για σημαντικές οδικές αρτηρίες που αφορούν στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη του Αιγίου. Κατά το παρελθόν υπήρχε το αίτημα επισκευής και συντήρησης των εν λόγω δρόμων. Μετά από πολλή δουλειά και σωστή προετοιμασία του αιτήματός μας και κατόπιν της αποδοχής του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ικανοποίησε το αίτημα και γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας προκύπτει ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα του πώς μπορούν να συνεργάζονται δύο αρχές, εν προκειμένω Περιφέρεια και Δήμος, παρουσιάζοντας ένα εργαλείο συμπεριφοράς με τα καλύτερα αποτελέσματα, επ’ ωφελεία του κοινού μας στόχου που είναι η παράδοση αξιόλογων έργων στην κοινωνία μας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr