background img
banner
banner

Επιστροφή στο θέατρο ύστερα από 30 χρόνια

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ “Η ΕΝΩΣΗ” – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ”

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης “Η Ένωση” επιστρέφει δυναμικά μετά από σχεδόν… τρεις δεκαετίες και μας υπόσχεται στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας! Πρόκειται για μία σημαντική, κομβικής σημασίας δράση για τον ιστορικό σύλλογο, καθώς το έργο με τίτλο “Σήκωσε Το Επιτέλους” είναι το πρώτο θεατρικό τόλμημα της νέας ομάδας που επανασυστάθηκε. Το κύριο μέλημά των υπευθύνων είναι η εξυπηρέτηση του σκοπού του Συλλόγου που δεν είναι άλλος από την παραγωγή Πολιτισμού, προς τέρψη και αναζήτηση τόσο των συμμετεχόντων όσο και των θεατών.

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι την Παρασκευή και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα και κατά πώς φαίνεται… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τέμενη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Ένωση” έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ότι μπορεί να ανεβάζει ψηλά τον πήχη στις πολιτιστικές και κοινωνικές προωθήσεις του τόπου, με εκδηλώσεις ιδιαίτερες και με αρκετή απήχηση. Η προσπάθεια της Θεατρικής Ομάδας του, είναι ένα φρέσκο και σύγχρονο έργο, μια κωμωδία που σκοπό έχει να χαρίσει γέλιο και ευχάριστη διάθεση σε όσους βρεθούν στις παραστάσεις και το απολαύσουν. Το έργο “Σήκωσε Το Επιτέλους” του συγγραφέα Χαλ Σάλγουεν είναι σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Καραχάλιου και διαδραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα τέλη του 20ου αιώνα.

Ο συγγραφέας, σατηρίζει τον νέο τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου να επικοινωνεί μόνο μέσω υπολογιστή ή τηλεφώνου με τους φίλους του και όχι απευθείας (διαπροσωπικά), αλλάζει τις ισορροπίες της μοναξιάς των αισθημάτων των ανθρώπων μιας μεγαλούπολης, ενώ ταυτόχρονα περιγράφει τον τρόπο ζωής που ο άνθρωπος του 2023, έχοντας χάσει κατά πολύ την ευχαρίστηση της ανθρώπινης επαφής και της άμεσης επικοινωνίας του με άλλους ανθρώπους. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι την Παρασκευή 19 Μαΐου, Σάββατο 20 Μαΐου, Κυριακή 28 Μαΐου και Δευτέρα 29 Μαΐου και οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Συλλόγου της Τέμενης (πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού) έχοντας ως έναρξη τις 9 το βράδυ.

Οι συντελεστές της παράστασης

Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι του Παναγιώτη Καραχάλιου, ο οποίος κινήθηκε καλλιτεχνικά σε μια “συνταγή” που ήδη θεωρείται επιτυχημένη, καθώς το έργο του Χαλ Σάλγουελ είχε παιχτεί πριν από περίπου οκτώ χρόνια σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας από ερασιτεχνικό θίασο, λαμβάνοντας τότε καλές κριτικές. Οι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας που λαμβάνουν μέρος και έχουν ετοιμάσει τον καλύτερο ερμηνευτικό τους “εαυτό” προκειμένου η παράσταση να συζητηθεί και να αφήσει… εποχή, είναι οι Γαρυφαλλιά Στρατή, Μαρία Ζουμπουλάκη, Νίκος Ασημακόπουλος, Διονυσία Τζόβολου, Αναστασία Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος, Νίκος Μενούνος, Τάσος Μουτζουρούλιας και Βασιλική Αναστασοπούλου.

Να σημειωθεί ότι, δεν είναι λίγοι οι εθελοντές που… παντοιοτρόπως, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις πρόβες και όχι μόνο, για να διεξαχθεί για να ολοκληρωθεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτό το εγχείρημα. Η παράσταση είναι για 15 ετών και άνω, καθώς σε ορισμένες σκηνές του έργου ακούγονται κάποια… “γαλλικά” και βέβαια, οι ηθοποιοί πρόκειται να “τραβήξουν” εκατοντάδες τα βλέμματα, με την απόδοσή τους. Το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλέξης Σωτηρόπουλος, περιμένουν με χαρά και αγωνία να δουν κατά πόσο ο κόσμος θα “αγκαλιάσει” το τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι θεατρικές παραστάσεις συμπίπτουν εν μέσω των εθνικών εκλογών, κάτι που μπορεί τελικά να αποδειχθεί απολύτως… θετικό!

Α. Σωτηρόπουλος: “Θέλουμε να εμπνεύσουμε όλο και περισσότερους φίλους στην καινούρια προσπάθεια”

Ερωτώμενος ο κ. Σωτηρόπουλος για το θεατρικό εγχείρημα της ομάδας και την σύστασή της, έπειτα από μία τεράστια ομολογουμένως παύση (περίπου 30 χρόνια), ανέφερε στην “Π” για την πρώτη θεατρική παράσταση του Συλλόγου στη νέα εποχή του: “Σκοπός του Συλλόγου είναι να έχουμε ενεργό και το τμήμα Θεατρικής Ομάδας, γιατί έτσι, όχι μόνο θα παρακινήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στο να συμμετέχει στις δραστηριότητές μας, αλλά δίνει ταυτόχρονα την ελευθερία της δημιουργίας στα ήδη υπάρχοντα μέλη.
Ο στόχος είναι να μπορούμε να εμπνέουμε όλο και περισσότερους φίλους μας και να γινόμαστε όλο και πιο πολλοί μήνα με τον μήνα, να προσελκύσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Επιδιώκουμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε σε μία άκρως δημιουργική προσπάθεια. Είμαστε υπερήφανοι για την ερμηνευτική δημιουργία της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας μας”.
Σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε τα κριτήρια της επιλογής του έργου, ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε: “Θελήσαμε να είναι κάτι χαρούμενο και ευχάριστο, για να μπορέσει να ικανοποιηθεί ο καθένας που θα το παρακολουθήσει. Οι συντελεστές είναι φίλοι – μέλη του συλλόγου μας και αυτό συντέλεσε στο να πετύχουμε ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Τώρα το μόνο που μένει και το ελπίζουμε, είναι, να παρακολουθήσει τις παραστάσεις όσο περισσότερος κόσμος γίνεται”.

Ένας σύλλογος που δεν μένει με… “σταυρωμένα” τα χέρια

Τέλος να σημειωθεί ότι, ο τοπικός σύλλογος αυτές τις εβδομάδες διοργανώνει και δρομολογεί τις επόμενες δράσεις, ανασυντάσσεται και επιλέγει ποιες δραστηριότητες θα προωθήσει κατά τους θερινούς μήνες, με πρώτη από αυτές, την αγορά ενός σύγχρονου απινιδωτή ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση των κατοίκων του χωριού της Τέμενης σύντομα, ένα μηχάνημα που μπορεί να δώσει λύσεις σε έκτακτες περιπτώσεις.

Όσον αφορά για τις επερχόμενες παραστάσεις στην αίθουσα του χωριού από την Θεατρική Ομάδα, ούτως ή άλλως το έργο “Σήκωσε Το Επιτέλους” είναι ένα εγχείρημα που μοιάζει πολύ με τους ανθρώπους που το εκπροσωπούν, δηλαδή μία κεφάτη “πινελιά” αισιοδοξίας και γέλιου, και αυτό προέχει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Και όπως λέει ο κ. Σωτηρόπουλος, “στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ μαζί με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο προσπαθούμε να κάνουμε όλο και περισσότερες δραστηριότητες, γιατί δεν μας αρέσει να μένουμε με “σταυρωμένα” τα χέρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που πάντοτε, είναι αρωγός σε κάθε μας εγχείρημα και τον καλούμε να στηρίξει και την συγκεκριμένη καλλιτεχνική προσπάθεια, που σκοπό έχει να κάνει το κοινό να ξεχαστεί για λίγο από τα καθημερινά προβλήματά του και να περάσει όμορφα”.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr