background img
banner
banner

Επιτυχής άσκηση ετοιμότητας στο Κράθιο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΟΣ Ε.Ο.Π.Π.

Άσκηση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας για ετοιμότητα εν όψει θερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου, από την ΑΧΑΙΟΣ Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας. Η άσκηση έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, στην περιοχή του Κραθίου, και στέφθηκε με επιτυχία.

Περιελάμβανε δε τρία στάδια.

1ο στάδιο: Θεωρητική εκπαίδευση όσον αφορά τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης ηχοβολιστικού μηχανήματος -γεωφώνου, η οποία έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, στην περιοχή του Κραθίου. 2ο στάδιο: Ανεύρεση αγνοούμενου μετά από σεισμό με τη χρήση γεωφώνου σε ηχοβολιστική λειτουργία, σε κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο το οποίο παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της άσκησης από μέλος της ομάδας ΑΧΑΙΟΣ. 3ο στάδιο: Απεγκλωβισμός θύματος και παροχή πρώτων βοηθειών σε αυτό ( ακινητοποίηση σπασμένου μέλους, πόδι και περιποίηση επιφανειακών πληγών).

Με ανακοίνωσή της, η ΑΧΑΙΟΣ Ε.Ο.Π.Π ευχαριστεί θερμά για την αρωγή στην άσκηση τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, Χαρά Μαμωνά, για την παραχώρηση του σχολείου. Επίσης, η ομάδα ευχαριστεί για τη συμμετοχή και τη συμβολή στην άσκηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πιο συγκεκριμένα τον διοικητή Νομού Αχαΐας, Πύραρχο Αργύρη Φαλίδα, τον διοικητή του Αιγίου, Επιπυραγό, Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, τον διοικητή του κλιμακίου Ακράτας, Επιπυραγό Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, τον Επιπυραγό Γρηγόρη Αγαλόπουλο και τον Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Σόλα.

Επιπλέον, η ομάδα ευχαριστεί για την παρουσία στην άσκηση, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Νίκο Καραΐσκο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Φώτη Κουρτάκη. Τέλος, τη Λ.Ε.Φ.Ε.Δ Αχαΐας και συγκεκριμένα τα μέλη Γεώργιο Ντούκα, Χάρη Θεοδωρόπουλο, Νικόλαο Ζαφειρόπουλο, Κωνσταντίνο Πάνα και Γεώργιο Αγγελόπουλο. Κλείνοντας η ομάδα ΑΧΑΙΟΣ Ε.Ο.Π.Π τονίζει ότι ένα μέρος της επιτυχίας στην άσκηση οφείλεται στην υπεραξία που δόθηκε από τους φορείς που παρευρέθησαν σε αυτή και ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr