background img
banner
banner

Ευλογία μαθητών στην Παναγία Τρυπητή

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΑΒΑΝ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΓΕΜΑΤΗ… ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Σε μια πολύ σημαντική θρησκευτικής και πνευματικής στήριξης πρωτοβουλία, προέβησαν την Κυριακή 28 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος. Δεκάδες μαθητές σχολείων, βρέθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, προκειμένου να διαβαστεί η καθιερωμένη τα τελευταία έτη Ιερά Παράκληση για τις μαθητικές κοινότητες της περιοχής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, κίνηση που γίνεται υπέρ της πνευματικής ενισχύσεως και της ευλογίας των μαθητών των σχολείων, ηλικίας από 13 έως 18 ετών. Τα παιδιά και αρκετοί εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος στις συγκεκριμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευλογία του ανωτάτου κληρικού της περιοχής, προκειμένου να έχουν καλή τύχη και επιτυχία στις μαθητικές και ενδοσχολικές τους δραστηριότητες, αλλά και καλή επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ευχές σε μαθητές και γονείς για αντοχές και κάθε επιτυχία

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας στους μαθητικούς κύκλους και όχι μόνο, ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία στους μαθητές και τους ευλόγησε να ανταμειφθούν οι κόποι τους, ενώ δεν λησμόνησε τους γονείς και τους καθηγητές των παιδιών, που δίνουν και αυτοί τον δικό τους “αγώνα” στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών και σε αυτή την κρίσιμη δοκιμασία, περνώντας και αυτοί τον δικό τους ¨Γολγοθά¨. Κάλεσε τα παιδιά να έχουν πίστη και θάρρος στις δυνάμεις τους και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, να παραμείνουν κοντά στον λόγο του Θεού και τους μαθησιακούς στόχους, έχοντας υψηλές προσδοκίες για το μέλλον της ζωής τους και την μόρφωση τους.

Στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης, μετείχε πλήθος πιστών, ιερέων και εφημέριων της αλλά πρωτίστως, πολλοί μαθητές και μαθήτριες που είτε θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες, είτε απέχουν κάποιο διάστημα από τις προαγωγικές εξετάσεις. Μετά το πέρας της Παράκλησης, μοιράστηκε σε όλους άρτος, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, ενώ αίσθηση έκανε η μεγάλη συμμετοχή δασκάλων, εκπαιδευτικών και γονέων στο συγκεκριμένο κάλεσμα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η σύγχρονη οικογένεια της Αιγιάλειας, ζει και πορεύεται στον δρόμο του Θεού.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: “Προσεύχομαι να επιτύχετε αυτό που επιθυμείτε και έχετε ονειρευτεί”

Απευθυνόμενος στους μαθητές και στους γονείς, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και γεμάτος ικανοποίηση που αρκετά παιδιά των σχολείων της περιοχής ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμά του, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Συναντηθήκαμε όλοι μαζί απόψε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, εσείς οι μαθητές, οι γονείς και εμείς, για να διαβαστεί η Εκκλησιαστική Ευχή για καλή πρόοδο και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Το Ιερό Προσκύνημα είναι το δεύτερο σπίτι μας, είναι ο τόπος της αισιοδοξίας και έτσι πρέπει να αισθανόμαστε όλοι. Η “Κυρά της Πόλης” μας προστατεύει μέσα στα χέρια της όλους εμάς και ευλογεί αυτόν τον αγώνα που εσείς οι μαθητές ξεκινάτε να κάνετε. Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε, για να προσευχηθούμε όλοι μαζί. Ευλογία για όλα αυτά τα παιδιά που ετοιμάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις, για τις απολυτήριες εξετάσεις αλλά και για τις πανελλαδικές. Το μόνο δώρο που μπορούν να σας χαρίσουν οι Πνευματικοί Πατέρες, είναι μόνο η προσευχή. Προσεύχομαι να επιτύχετε αυτό που επιθυμείτε και έχετε ονειρευτεί. Ευχόμεθα να γίνετε άνθρωποι που μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους, για να γίνετε άξιοι άνθρωποι καλοί χριστιανοί, ενάρετοι πολίτες. Στην αποψινή Ιερά Παράκληση προσευχόμεθα, για την καλή επιτυχία όλων των μαθητών και των παιδιών των σχολείων της Αιγιάλειας. Καλή επιτυχία σε κάθε σας προσπάθεια”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr