background img
banner
banner

Η ήττα του Αστέρα Τέμενης έβαλε “φωτιά” στους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ 72-77

Ο Αστέρας Τέμενης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 απέναντι στην ΕΑ Παραλίας και να βρεθεί με το… ένα πόδι στη Γ΄ Εθνική από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειρά των τελικών της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Η ΕΑ Παραλίας πέρασε νικηφόρα με 77-72 από το άδειο από κόσμο κλειστό του Αιγίου (λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων) και έβαλε «φωτιά» στη σειρά, η συνέχεια της οποίας αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 (είχαν χάσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου) και αύριο, Τετάρτη 30 Μαϊου, στο κλειστό των Ροϊτίκων ο δεύτερος τελικός ίσως αποδειχθεί καθοριστικός αφού ο νικητής θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα. Αν ο Αστέρας αντιδράσει και κάνει το 3-1 θα «αγκαλιάσει» τον τίτλο (κρίνεται στις 4 νίκες), σε περίπτωση όμως που οι γηπεδούχοι ισοφαρίσουν σε 2-2 ίσως ανατρέψουν τα δεδομένα καθώς η ψυχολογία τους θα ανέβει στα ύψη.

Η ομάδα της Τέμενης σταμάτησε το μεγάλο σερί των 15 νικών, αφού η τελευταία φορά που έχασε φέτος ήταν εκτός έδρας από τα Αραχωβίτικα με 77-65 για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στις 16 Ιανουαρίου! Από τη δική της πλευρά η ΕΑ Παραλίας έφτασε το δικό της νικηφόρο σερί στο 15-0! Η τελευταία της ήττα σημειώθηκε στο κλειστό του Αιγίου από τον Αστέρα στις 6 Φεβρουαρίου με 57-53. Έκτοτε, μετρά ένα 10-0 από την κανονική περίοδο και 5-0 στα πλέι οφ!

Τα λάθη στο τέλος στοίχισαν

Το προχθεσινό παιχνίδι είχε δραματική εξέλιξη και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του με τη διαφορά να φτάνει και στους 10 πόντους.
Στα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν ο Αστέρας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 2 πόντους, όλοι πίστεψαν ότι θα γύριζε το παιχνίδι και θα έφτανε σε μία μεγάλη νίκη. Και όχι άδικα, αφού στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο όλα ήταν υπέρ του. Είχε καλύψει τη διαφορά, ο αντίπαλος ήταν «φορτωμένος» με φάουλ, ο κορυφαίος παίκτης της ΕΑ Παραλίας (Τζερμπατζίδης) δεν είχε βγει σχεδόν καθόλου από παιχνίδι και έδειχνε σημάδια κούρασης και επιπλέον είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Δεν είχε όμως τη στήριξη του κόσμου (το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών). Με ένα γεμάτο γήπεδο η εξέλιξη ίσως να ήταν διαφορετική αφού ο κόσμος, ειδικά στα τελευταία λεπτά, θα «έσπρωχνε» την ομάδα προς τη νίκη. Στο κρίσιμο σημείο έγιναν συνεχόμενα λάθη, οι παίκτες δεν είχαν καθαρό μυαλό και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύθηκαν φτάνοντας στη μεγάλη νίκη.
Από τους νικητές, εκτός από τον εκπληκτικό Τζερμπατζίδη, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ρέβελας, Καρυστινός, ενώ από τον Αστέρα Τέμενης κορυφαίοι ήταν οι Γκούτης και Σταθακόπουλος. Η ομάδα της Τέμενης διαμαρτυρήθηκε για κάποια σφυρίγματα των διαιτητών, ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα σε κρίσιμα σημεία. Παράπονα όμως εξέφρασαν και οι φιλοξενούμενοι, κυρίως για τα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν σε βάρος τους από τη διαιτητική τριάδα των Γεράνιου, Τσακιράκη, Μπολάνο.

Ο τρίτος μεγάλος τελικός της ερχόμενης Τετάρτης (31/5) στα Ροϊτικα, θα ξεκινήσει στις 8.30μ.μ. με διαιτητές τους Καρπάνο, Καμήτσο και Κωστή.

Τα 10λεπτα: 13-21, 22-18, 15-17, 22-21.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Άρης Ξενούλης): Σταθακόπουλος 18, Γκούτης 15 (3), Ρέλλας 8 (1), Καρακάσης 9 (1), Θεοδωρόπουλος 7, Δούβος 8 (1), Ράπτης 6, Βλάχος 1

ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Γιάννης Μπαζίνας): Ρέβελας 14, Τζερμπατζίδης 24 (2), Μπέλλος 7, Αδαμόπουλος 11 (2), Παπακωνσταντίνου 6, Καρυστινός 15 (2), Καρπούζης, Μπαλτιμάς, Κασπίρης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr