background img
banner
banner

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το Πέρασμα Βουραϊκού, από τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ευρώπη»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και με διοργανωτή τον Σύλλογο Χιονοδρομίας, Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, το διήμερο 13 και 14 Μαΐου οργανώνεται το 43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Το Πέρασμα του Βουραϊκού, διαδρομή που κάθε χρόνο προσελκύει συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου, με την συγκέντρωση των πεζοπόρων στην πλατεία του ΟΣΕ Καλαβρύτων (ώρα 7.30 έως 8π.μ.) και αναχώρηση κατά ομάδες.

Η δε κατάβαση του Φαραγγιού γίνεται μέσω των γραμμών του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και με κατάληξη το Διακοπτό, με μήκος διαδρομής περίπου στα 22 χιλιόμετρα. Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στη θέση Νιάματα, θα γίνει η καθιερωμένη απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες πεζοπόρους. Να σημειωθεί ότι εναλλακτικά οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκινήσουν την κατάβαση απ’ την Ζαχλωρού διανύοντας έως το τέλος την διαδρομής απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων. Το δε Σάββατο 13 Μαΐου στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων διοργανώνεται ημερίδα με αναφορά σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Ημερίδα με ομιλίες

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με την προσέλευση των συμμετεχόντων και με χαιρετισμούς του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Πρόεδρου του Συλλόγου Χιονοδρομίας, Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων Χαρίλαου Ερμείδη και εκπροσώπων των συνδιοργανωτών- φορέων.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Αντώνη Πετμεζά, μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Χελμός», με θέμα «Η καταστροφή στην καρδιά του Χελμού», Ευθύμιο Βαζαίο, Μ-Η Μηχανικό, NewVisionEnergy Α.Ε., με θέμα «Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον ορεινό χώρο των Καλαβρύτων», Γιώργο Νάθενα, συγκοινωνιολόγο, τέως Ειδικό Σύμβουλο ΟΣΕ, συγγραφέα και μέλος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, με θέμα «Προτάσεις για μια ολοκληρωμένη αξιοποίηση, εκμετάλλευση και ανάπτυξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού -Καλαβρύτων» και Πέτρο Ράλλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, με θέμα «Το Ελβετικό Παράδειγμα Albula και BerninaExpress, πρότυπο αναβίωση του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου».

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με ερωτήσεις, παρεμβάσεις και συζήτηση.

«Το Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού εδώ και δεκαετίες έχει αποκτήσει πανελλήνια ακτινοβολία ως πέρασμα σε μια μαγευτική πεζοπορική διαδρομή που έχει χαρακτηριστεί, χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής, ως μια απ’ τις ομορφότερες πεζοπορικές εμπειρίες σε όλη την Ευρώπη», έχει πει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Να σημειωθεί ότι το 43ο Πέρασμα απ’ το Φαράγγι του Βουραϊκού οργανώνεται, επίσης, με τη συμμετοχή και συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Πανευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 και του ΕΚΑΒ. Ακόμα, με την υποστήριξη του ΟΣΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, των Φίλων της Φύσης (FriendsofNature), του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας και του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr