background img
banner
banner

Ιάσονας Φωτήλας: «Για ένα αποτελεσματικότερο Δημόσιο και ένα 100% ψηφιακό κράτος»

Για να φτιάξουμε το καλύτερο κράτος που όλες και όλοι επιθυμούμε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικότερο Δημόσιο, το οποίο θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε σημαντικά βήματα, που θα ακολουθηθούν και από άλλα, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου διενεργήθηκε ο πρώτος εθνικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, πανελλήνιας εμβέλειας, με παραπάνω από 70.000 συμμετέχοντες.

Παράλληλα, σε προτεραιότητα τίθεται η εφαρμογή, στην πράξη, της διετούς δοκιμαστικής θητείας, που προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Μόνιμοι δημόσιοι θα γίνονται οι υπάλληλοι, εφόσον έχουν αξιολογηθεί πρώτα στο πλαίσιο της δοκιμαστικής θητείας.

Η ψηφιακή κάρτα στο Δημόσιο, η αξιολόγηση για όλες και όλους, όπως και η αξιολόγηση επιβράβευσης, θα στοχεύουν στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται και η καθιέρωση ενός «πριμ» παραγωγικότητας. Θεωρούμε ότι είναι θεμιτό, αν όχι επιβεβλημένο, οι αποδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων να μετριούνται και αναλόγως να αξιολογούνται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη και γρηγορότερη διαδρομή μέσα στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ θα θεραπεύονται οι αδυναμίες όσων υστερούν.

Και όλα αυτά, ενώ μέχρι το τέλος του 2027 θα έχουμε ψηφιοποιήσει όλες τις διαδικασίες στο Δημόσιο, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση μας σε ένα 100% ψηφιακό κράτος. Αν μη τι άλλο, αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, κυρίως την ικανότητα να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την ψηφιοποίηση του κράτους.

Ως εκ τούτου, η επόμενη τετραετία προδιαγράφεται στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης ακόμα πιο συναρπαστική, σε μια σειρά από πεδία, γιατί έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καλύψαμε ένα μεγάλο κομμάτι του χαμένου εδάφους. Αποδείξαμε ότι πράγματα που θεωρούσαμε ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν γίνονται, ενώ έχουμε πλέον αποκτήσει και την τεχνογνωσία για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα στο μέλλον.

– Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΝΔ


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr