background img
banner
banner

Ιδού το κοινοβουλευτικό έργο μας, με αριθμούς

*του Ιάσονα Φωτήλα

Επί των ημερών της διακυβέρνησης μας ψηφίστηκαν πολύ περισσότεροι νόμοι και πολύ λιγότερες τροπολογίες, οι μισές συγκριτικά με αυτές που ψηφίστηκαν κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, περισσότερες ήταν και οι επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν. Αυτές, αυξήθηκαν κατά το ήμισυ.

Σε γενικές γραμμές, οι αριθμοί για το κοινοβουλευτικό έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μιλούν από μόνοι τους. Και αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η λήξασα ΙΗ΄ Περίοδος (2019-2023) ήταν η παραγωγικότερη των τελευταίων 40 ετών.

Αναλυτικότερα, ψηφίστηκαν 423 νόμοι έναντι 284 της ΙΖ Περιόδου (2015-2019), σημειώθηκε δηλαδή άνοδος τους κατά 40%. Παράλληλα, οι επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν ήταν 2.553 έναντι 1,687 της προηγούμενης περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 51%.

Ωστόσο, περισσότερο διαφωτιστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που περιέχουν μια ποιοτική διάσταση. Οι τροπολογίες, λόγου χάρη, μειώθηκαν κατά 50% και συγκεκριμένα από τις 1.422 της προηγούμενης περιόδου στις 717, ενώ τα επείγοντα και κατεπείγοντα νομοσχέδια ήταν μόλις 10, έναντι 47 κατά την περίοδο 2015-2019.

Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί που δείχνουν το μέγεθος της προσφοράς μας. Είναι και η ποιότητα της δράσης μας με προσήλωση στον κανονισμό της Βουλής. Και με διάθεση για μια δημιουργική και εποικοδομητική κριτική, ώστε τα νομοσχέδια μας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα, με σεβασμό στις αντίπαλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, κυρίως, όμως, με πάγια επιδίωξη τις ευρύτερες συναινέσεις.

Επομένως, είναι η εν γένει κοινοβουλευτική παραγωγικότητα μας και παρουσία μας, σε συνδυασμό με το έργο μας, αυτό καθαυτό, υπηρετώντας πιστά τους δημοκρατικούς θεσμούς, που πιστοποιούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη διακυβέρνησης, η οποία εγγυάται τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας.

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι τέως και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr