background img
banner
banner

Και η ορκωμοσία ήταν γένους θηλυκού!

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Η Αχαΐα την Κυριακή 21 Μαΐου έδωσε την πρωτιά σε δύο γυναίκες, τις Χριστίνα Αλεξοπούλου και Σία Αναγνωστοπούλου. Γένους θηλυκού δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα της κάλπης αλλά και η προχθεσινή ορκωμοσία της, βραχύβιας βέβαια, νέας εθνικής αντιπροσωπείας!

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ορκίστηκε την Κυριακή για 2η φορά βουλευτής. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της, σε άλλα κόμματα αλλά και τη ΝΔ, ίσως, θα πρέπει να θεωρεί σίγουρη και την επόμενη ορκωμοσία της καθώς η πρωτιά της, με 25.569 ψήφους στην Αχαΐα, της εξασφαλίζει και μια σίγουρη επανεκλογή. Όπως είναι γνωστό, οι επαναληπτικές κάλπες της 25ης Ιουνίου όπου τα ψηφοδέλτια των κομμάτων κατατίθενται με λίστα.

Η ΝΔ στοχεύει βέβαια στην αυτοδυναμία κάτι που σημαίνει αύξηση των ποσοστών και διασφάλιση ενός αποτελέσματος που θα αποτελεί μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, μαζί με το μπόνους των εδρών που θα φέρει η ενισχυμένη αναλογική. Πριν σηκώσει τα μανίκια πάντως η κ. Αλεξοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα για την ορκωμοσία συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Θεόδωρο Τζαμαλούκα και την κόρη της Πηνελόπη.

Ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία στο προφίλ της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διατηρεί, με τη σχετική ανάρτηση να αναφέρει: «Σήμερα στην ορκωμοσία της Εθνικής μας Αντιπροσωπίας. Η Πηνελόπη μου και ο Θόδωρος! Η οικογένειά μου! Μαζί αυτή την ξεχωριστή ημέρα της ζωής μας!».

Με λευκό ταγιέρ σε αποχρώσεις του γρι η ενδυματολογική επιλογή για την ορκωμοσία της εθνικής αντιπροσωπείας της… μιας μέρας καθώς η Βουλή διαλύθηκε και από χθες βρισκόμαστε και επίσημα σε νέα προεκλογική περίοδο.

Αλεξοπούλου: «Πιο αποφασισμένη στη νέα μάχη που μόλις ξεκίνησε»

«Στην πολιτική δεν υπάρχει ταβάνι. Η προσπάθεια και η δουλειά συνεχίζεται. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όσο πιο ισχυρή είναι η λαϊκή εντολή, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων» επισημαίνει η Αχαιή πρώτη βουλευτής με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι “στις 25 Ιουνίου το πρωί, η κάλπη θα είναι άδεια» και «θα πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Η κάλπη στην Αχαΐα, την Κυριακή 21 Μαΐου αποδείχθηκε ότι ήταν γένους θηλυκού… καθώς η Χριστίνα Αλεξοπούλου υπερδιπλασίασε την επίδοση του 2019 καθώς τότε είχε εκλεγεί τέταρτη με 11.621 σταυρούς.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον στην κορυφή, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι όχι απλά παρούσα αλλά ακόμη πιο αποφασισμένη στη νέα μάχη που μόλις ξεκίνησε καθώς όπως αναφέρει «στόχος είναι να βγάλουμε 4ο και 5ο βουλευτή».

Πηγές από το γραφείο της διαρρέουν ότι η εκλογική της επίδοση θεωρείται ακόμη πιο μεγάλη καθώς αυτή τη φορά τη στήριξε το 40% ψηφοφόρων της ΝΔ στην Αχαΐα ενώ την προηγούμενη στηρίχθηκε από το 21% των νεοδημοκρατών στην Αχαΐα.

Την Κυριακή που μας πέρασε βρέθηκαν περί τα 10.000 ψηφοδέλτια της ΝΔ με μονοσταυρία για την Χριστίνα Αλεξοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η Χρ. Αλεξοπούλου εξελέγη για πρώτη φορά το 2006 ως πρώτη σε ψήφους σύμβουλος με τη ΝΔ για την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η Κεραμέως για την εκδήλωση γυναικών

Παρουσία της Νίκης Κεραμέως θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση γυναικών που διοργανώνει η ∆ΕΕΠ Ν.∆. Αχαΐας την επόμενη εβδομάδα στην Πάτρα. Η πρώην υπουργός Παιδείας κατάφερε να σημειώσει μία σπουδαία επίδοση στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς βγήκε πρώτη, σε αριθμό ψήφων, ανάμεσα στις 71 γυναίκες που εξελέγησαν στη Βουλή.

Η κυρία Κεραμέως, κατάφερε να συγκεντρώσει 58.344 ψήφους ως υποψήφια βουλευτής στο Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι, παραδοσιακά, οι υπουργοί Παιδείας δεν επανεκλέγονται στη Βουλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ενώ διατέλεσε υπουργός Παιδείας την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2007.

Αναγνωστοπούλου: «Πρώτο καθήκον είναι η μεγάλη μάχη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου»

Μια διαφορετική μάχη ξεκίνησε από χθες για τη Σία Αναγνωστοπούλου, την πρώτη σε σταυρούς βουλευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας για 3η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Μακρια από οικειότητες, τα φλας αλλά και από… αναρτήσεις η κ. Αναγνωστούλου βρέθηκε στη Βουλή για να ορκιστεί σε μια παρουσία περισσότερο κομψή αλλά και διακριτική σε σχέση με το παρελθόν. Όπως στις δεύτερες εκλογές του 2015 και το 2019, η πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, βρέθηκε και αυτή τη φορά στην κεφαλή της σταυροδοσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα με 14.727 σταυρούς. Η επανεκλογή της θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη στις επαναληπτικές κάλπες της 25/6/2023.

Πλέον όμως η μάχη δεν είναι μόνο για την ίδια αλλά για την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς το κόμμα έχασε όχι μόνο την πρωτιά στο νομό αλλά και 13 μονάδες, αποτέλεσμα που ουσιαστικά «γκρέμισε» τις φιλοδοξίες του κόμματος να συνεχίσει να θεωρεί την περιοχή «κάστρο» με ορμητήριο την Πάτρα.

Βαριά η ευθύνη για την 54χρονη Καθηγήτρια Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου η οποία έκανε μια πολύ διακριτική παρουσία την Κυριακή που μας πέρασε κατά την ορκωμοσία της νέας εθνικής αντιπροσωπείας με τον εξαιρετικά σύντομο βίο.

«Πρώτο καθήκον είναι η μεγάλη μάχη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Με τη σημαία του ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ ψηλά πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα θα δώσουμε αυτό τον αγώνα. Ο αριστερός, προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος του οποίου ο πιο ισχυρός εκφραστής είναι ο ΣΎΡΙΖΑ έχει μάθει από ήττες. Έχει μάθει όμως και από μάχες για τη νίκη» δηλώνει η κ.Αναγνωστοπούλου η οποία δείχνει αποφασισμένη να συμβάλει στην ανατροπή ενός εξαιρετικά αρνητικού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στην Αχαΐα για το κόμμα της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr