background img
banner
banner

Και φέτος μηχανισμοί εμβάπτισης ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ  ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ SEATRACK ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΞΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Προτού καλά – καλά Αιγιαλείς και επισκέπτες αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η αντιπεριφερειαρχία Π.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας, προχωρούν εγκαίρως στην τοποθέτηση των seatrucks στις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής. Η αρχή έγινε την Τρίτη 23 Μαΐου με την εγκατάσταση του σωτήριου για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, μηχανήματος στον Ελαιώνα και έπεται και συνέχεια.

Στο κέντρο περίπου της παραλίας του Ελαιώνα, τοποθετήθηκε ο μηχανισμός εμβάπτισης ατόμων με αναπηρίες, όπως και πέρυσι, προς ικανοποίηση του κόσμου. ΄΄Ξεκινήσαμε σταδιακά να τοποθετούμε τα 7 seatruck στις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής μας΄΄, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος βρέθηκε στην παραλία Ελαιώνα και επίβλεψε το νέο μηχάνημα, μαζί με τον αντιδήμαρχο Αιγιαλείας Βασίλη Χριστόπουλο.

Να τα σεβαστεί ο κόσμος…

Όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος, ΄΄τα άτομα με κινητική αναπηρία, οι άνθρωποι που για λόγους υγείας, ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να απολαύσουν τα θαλάσσιο μπάνιο τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Διασφαλίζουμε το δικαίωμά τους για ίση συμμετοχή στην κοινωνική δραστηριότητα.
Σε συνεργασία με τους δήμους της περιφερειακής μας ενότητας προχωράμε σταδιακά στην εγκατάστασή τους. Στον Ελαιώνα με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο, βρεθήκαμε στην πρώτη εγκατάσταση του μηχανήματος΄΄.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να ζητήσει προφύλαξη των μηχανισμών και σεβασμό στο δικαίωμα των ατόμων με κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους. ΄΄Ζητάω από όλους να σεβαστείτε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία , μην αφήνετε τα παιδιά σας ανεξέλεγκτα και να θεωρούν ότι είναι παιχνίδι.
Είναι το χρήσιμο εργαλείο για την ισοτιμία και την πρόσβαση στην χαρά της ακρογιαλιάς. Θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα. Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr