background img
banner
banner

Καμία Γαλάζια Σημαία και φέτος στην Αιγιάλεια

΄΄ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ΄΄ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Χωρίς «Γαλάζια σημαία» παραμένει και φέτος η Αιγιάλεια, καθώς οι ελλείψεις στοιχειωδών απαιτήσεων του προγράμματος δεν καλύπτονται. Από πλευράς δημοτικής αρχής τονίζεται πως δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες, καθώς ελλείψει προϋπολογισμού δεν μπορούν να καλυφθούν οι υποδομές και οι προδιαγραφές, με πρώτη και κυριότερη τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Χθες Τετάρτη 10 Μαΐου ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών. Πρόκειται για 617 βραβευμένες ακτές, με την Ελλάδα να κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, ενώ στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στην Αχαΐα μόνο δύο είναι ο παραλίες που θα λάβουν την ένδειξη καθαρότητας και πληρότητας. Πρόκειται για την παραλία Καλογριάς και την παραλία Λακκόπετρας.

Εξέτισε την «ποινή» των απορριμμάτων

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια κι ενώ υπήρχε αυξητική τάση για απόκτηση της Σημαίας από παραλίες της Αιγιάλειας, αυτό σταμάτησε για διάφορους λόγους. Αρχικά η περιοχή έχασε τη διεθνή αυτή αναγνώριση, εξαιτίας του προβλήματος με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, πληρώνοντας τριετή αποκλεισμό από το πρόγραμμα. Πλέον κι ενώ μέχρι πέρυσι είχε ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης ενδιαφέροντος από ναυαγοσώστες, μετά την αλλαγή των όρων πρόσληψης, φέτος δεν υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν οι διαδικασίες για ναυαγοσωστική κάλυψη, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου.

΄΄Οι Γαλάζιες σημαίες απαιτούν μία προετοιμασία και μία έγκαιρη διαδικασία ώστε να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις. Ελλείψει προϋπολογισμού, σαν δήμος είχαμε αδυναμία να αποδείξουμε ότι θα βάλουμε ναυαγοσώστες. Είναι δεδομένο ότι χωρίς προϋπολογισμό δεν θα μπορούσαμε να λάβουμε την πιστοποίηση. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις από την έλλειψη προϋπολογισμού στον δήμο, είναι πολύ σοβαρές και τα… απόνερα αυτής θα αρχίσουν να φαίνονται ακόμη πιο πολύ το επόμενο διάστημα΄΄, σχολίασε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr