background img
banner
banner

Κατερίνα Καραφωτιά: «Οι πέντε πυλώνες του προγράμματος νίκης»

Η ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Ρωτήσαμε την υποψήφια βουλευτή Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Κατερίνα Καραφωτιά να μας ενημερώσει ποιες δράσεις ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του κόμματος της, τόσο για τη διακυβέρνηση όλης της χώρας όσο και για το νόμο Αχαΐας.

«Το πρόγραμμα νίκης για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται σε πέντε πυλώνες, για την Παραγωγική Ελλάδα, την Κοινωνική Ελλάδα, την Πράσινη και Ψηφιακή, την Δίκαιη και τέλος για την Ισχυρή Ελλάδα. Οι 5 δράσεις που ξεχωρίζω στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της για την περίοδο 2023 -2027 είναι κάποιες που μας αφορούν όλους ανεξαρτήτου κόμματος και παράταξης.

1. Διατίθενται 1,8 δις ευρώ σε 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη νέα στεγαστική πολιτική σπίτι μου με προσιτά στεγαστικά δάνεια ενοίκια και δωρεάν παροχή στέγης σε ευάλωτες οικογένειες.

2. Αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα Νέων Αγροτών κατά 60,000 μέχρι το 2027.

3. Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους ώστε να φτάσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.

4. Δημιουργούνται 311 νέες δομές και υλοποιούνται 211 δράσεις και προγράμματα πρόληψης προαγωγής της Ψυχικής Υγείας .

5. Υλοποιούνται προγράμματα μαζικών προληπτικών ελέγχων του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών κινδύνων.

Όσον αφορά στο νομό Αχαΐας ξεχωρίζω την επέκταση της νέας Εθνικής Οδού έως τον Πύργο και όπως σχεδιάζεται έως και την Μεσσηνία. Τον εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου της Αχαΐας που έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές και τη δημιουργία του διυλιστηρίου του ποταμού Σελινούντα. Τέλος την δημιουργία της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο έως την Πάτρα με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης. Όλα αυτά είναι έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα μας»


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr