background img
banner
banner

Κριτική Επιτροπή Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μυθοπλασίας

ΣΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του! Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, ο Κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου φιλοξενεί και πάλι εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους και τους δημιουργούς τους. Στα δύο Διεθνή Διαγωνιστικά τμήματα (Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ) προστίθεται ακόμα ένα (Animation), και σε συνδυασμό με το Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα θα δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό εικόνων και πολιτισμών, που θα ταξιδέψει τους θεατές, θα ανοίξει διάλογο και θα δημιουργήσει γέφυρες πάνω σε σημαντικά σύγχρονα ζητήματα.

Όπως και στην πρώτη διοργάνωση, το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας συγκεντρώνει σημαντικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές στα δημοφιλέστερα Φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Berlinale, Λοκάρνο κα.). Με ιδιαίτερη χαρά η οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ανακοινώνει την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Ντοκιμαντέρ! Tο έργο της αξιολόγησης των ταινιών αναλαμβάνουν οι: Ελένη Αγγελοπούλου, Δημήτρης Αναγνώστου, Σταύρος Ράπτης.

Ποια είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Η σκηνοθέτις Ελένη Αγγελοπούλου δεν θέλησε να μας δώσει βιογραφικό σημείωμα, είναι κάτι που αποφεύγει και είναι απολύτως σεβαστό. Εμείς, δεν έχουμε παρά να την ευχαριστήσουμε τόσο για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, όσο και για την αμέριστη συμπαράστασή της στο στήσιμό του.

Ο Δημήτρης Αναγνώστου σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σκηνοθεσία στην Αθήνα στη Σχολή Σταυράκου και θεωρία του σινεμά στο Université Paris 1 Sorbonne και στο Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι με υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι απόφοιτος του Berlinale Talents Sarajevo, Artworks’ fellow του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κι από το 2016, διδάσκει «Αισθητική του Κινηματογράφου» και «Θεωρία του Μοντάζ» στη Σχολή Σταυράκου.

Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Mare Nostrum» (2020, 26’) έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Βιέννης και συμμετείχε σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

Αυτή την περίοδο, προετοιμάζει την δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, με τίτλο «Όλοι εκείνοι που πέφτουν», καθώς και την πρώτη του μεγάλου μήκους με τίτλο «Ατοπία» η οποία πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΚ για το στάδιο της γραφής.

Ο Σταύρος Ράπτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Η μικρού μήκους ταινία του “Αριστερά Δεξιά” συμμετείχε σε 40 διεθνή φεστιβάλ (ενδεικτικά Sarajevo, Shanghai, São Paulo, Ljubljana, Encounters) όπου απέσπασε βραβεία και μνείες.

Έχει εργαστεί ως casting director για 35 ελληνικές και διεθνείς παραγωγές με σκηνοθέτες όπως οi David Cronenberg, Park Chan Wook, Rian Johnson, Fatih Akin, Ruben Ostlund κ.α.

Το σενάριο του για την ταινία “Μήλα” βραβεύτηκε το 2020 στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Σικάγο. Είναι συνσεναριογράφος της ταινίας “Fingernails” σε σκηνοθεσία Χρήστου Νίκου με παραγωγό την Cate Blanchett και πρωταγωνιστές τους Jessie Buckley, Riz Ahmed, Jeremy Allen White και Luke Wilson που σύντομα θα κλυκλοφορήσει από την Apple tv.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr