background img
banner
banner

Κώστας Σπηλιόπουλος: “Ο Δήμος Αιγιάλειας ελλείψει προϋπολογισμού κινδυνεύει να πέσει στα βράχια”

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο Γ. Γ. ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εντωμεταξύ την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και τον επικεφαλής Δημήτρη Κατσαρό ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα, για να ενημερώσουν για το «δράμα» με τον προϋπολογισμό στην Αιγιάλεια και για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής στο μείζον θέμα.

Σήμερα μέσω του protionline.gr ο Κώστας Σπηλιόπουλος εξηγεί γιατί φτάσαμε εδώ.

“Βρισκόμαστε στο Μάιο του 2023 και ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και εγκριθεί.

Στο τέλος του μήνα Μαΐου τελειώνει και η παράταση δυνατότητας πληρωμών με βάση τον προϋπολογισμό του 2022. Μετά από αυτό, ο Δήμος ουσιαστικά θα κάνει στάση πληρωμών. Ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, που είναι συνηθισμένος να φέρνει σε τετελεσμένα και σε οριακές καταστάσεις στο Δήμο, είναι ο μόνος και απολύτως υπεύθυνος για αυτό.

Συνεχίζει να μην εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του νόμου, εκβιάζει και απειλεί, ενώ γνωρίζει όπως όλοι οι πολίτες, ότι οι τεράστιες ευθύνες του έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Επιπλέον όλοι οι σχετικοί φορείς που εποπτεύουν και ελέγχουν τους Δήμους, είναι απολύτως ενήμεροι για να εφαρμόσουν τα νόμιμα.

Οι τέσσερις ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Γκίκας, Δ. Καλαμίδας, Π. Μαρινόπουλος και Αθ. Χρυσανθακόπουλος, μέλη της παράταξής μας, με επιστολή τους από 28/4/23 προς το Δήμαρχο την Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνουν όμως και λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο Δήμαρχος με τον προϋπολογισμό του 2023. Ώστε ο Δήμος Αιγιάλειας επιτέλους να αποκτήσει νόμιμο προϋπολογισμό.

Μάλιστα επισκεφτήκαμε πρόσφατα τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταθέσαμε τη σχετική επιστολή και ενημερώσαμε τον Γ.Γ. για το πρόβλημα της μη ύπαρξης ψηφισμένου και συγκεκριμένου προϋπολογισμού στο Δήμο της Αιγιάλειας.

Επισημάναμε δε ακόμη:
1. Η δική μας βούληση είναι να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν νόμιμος προϋπολογισμός
2. Με την επιστολή μας περιγράψαμε τα απαραίτητα νόμιμα βήματα που πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος και να ακυρώσει τις δεσμεύσεις που εμποδίζουν τη σύνταξη νόμιμου προϋπολογισμού
3. Η βούληση ομαλής και νόμιμης λειτουργίας του Δήμου εκ μέρους της αντιπολίτευσης έχει φανεί, ψηφίζοντας σχεδόν ομόφωνα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και τα δημοτικά τέλη για το έτος 2023
4. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο της Αιγιάλειας, οι απειλές που εξαπολύει ο Δήμαρχος, οι εκβιαστικές λογικές που εφαρμόζει, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας και εχθρότητας που διχάζουν τους πολίτες και τελικά προξενούν κακό στο Δήμο και το κοινωνικό σύνολο
5. Η περιφρόνηση εκ μέρους του Δημάρχου των νόμιμων διαδικασιών και η έλλειψη θεσμικής λειτουργίας, δε βοηθούν στην απαραίτητη σύγκλιση και συναίνεση, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ομαλή πορεία του Δήμου.
6. Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που έχει από το νόμο τον εποπτικό ρόλο στην τήρηση νομίμων διαδικασιών στους Δήμους πρέπει να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η θεσμική τάξη και η νομιμότητα, σε σχέση με τον προϋπολογισμό στο Δήμο του Αιγίου
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σχετικές απαντήσεις και τις σχετικές πρωτοβουλίες πριν είναι αργά για το Δήμο της Αιγιάλειας”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr