background img
banner
banner

Μεγάλη επιτυχία του Προγράμματος Καθοδήγησης

ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ INTECMED

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τυνησία συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα (2 και 3 Μαΐου) το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο του έργου INTECMED- “Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean”, στο οποίο είναι ο Επικεφαλής εταίρος.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε στην πόλη της Τύνιδας η 3η -από τις συνολικά 4 προγραμματισμένες-επίσκεψη μελέτης (study visit) για την δια ζώσης διαπίστωση της λειτουργίας του Περιφερειακού Σημείου Διευκόλυνσης Καινοτομίας (RIFP), που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Στο RIFP, συναντήθηκαν εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος από Ελλάδα, Ισπανία, Αίγυπτο και Τυνησία, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει και στις υπόλοιπες δύο επισκέψεις στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στη Σεβίλλη της Ισπανίας αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε στο Πρόγραμμα Καθοδήγησης και κατά πόσο το feedback από τους συμμετέχοντες ήταν θετικό. Διαπιστώθηκε ότι στις τέσσερις συμμετέχουσες χώρες κοινό συμπέρασμα ήταν ότι η προετοιμασία των υποψήφιων που κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, για το λεγόμενο «Pitching» παρουσίασης των ιδεών τους, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του Προγράμματος Καθοδήγησης.

Οι εταίροι συμφώνησαν πως εκτός των νικητριών ιδεών, οφείλουν οι εταίροι να υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τις υπόλοιπες επιχειρηματικές ομάδες, ενημερώνοντας συνεχώς για δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα χρηματοδότησης που μπορούν να υποστηρίξουν περαιτέρω τις ιδέες αυτές. Επιπλέον, έγινε μια προπαρασκευαστική συζήτηση αναφορικά με το πλάνο βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του έργου INTECMED, το οποίο θα συζητηθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες κατά την διοργάνωση της 4ης συνάντησης, στην Πάτρα πλέον.

Συνέδριο και επιχειρηματικά βραβεία

Παράλληλα, οι Τυνήσιοι εταίροι και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο της CapBon και ο Εθνικός Ερευνητικός Οργανισμός της Τυνησίας (ANPR) διοργάνωσαν το Ετήσιο συνέδριο Innovative Incubators and Technological Transfer: Agrofood and Hand craft- Annual meeting: Creating opportunities for everyone. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αποδόθηκαν τα 3 επιχειρηματικά βραβεία σε startups από την Τυνησία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Καθοδήγησης, συνολικού ύψους 60.000€. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου κα Κατσαντά Δανάη, συμμετείχε σε πάνελ ομιλητών όπου μετέφερε τις καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν μέσα από το Πρόγραμμα Καθοδήγησης του έργου στις 4 χώρες καθώς και τα συμπεράσματα από την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα.

Επόμενη συνάντηση στην Πάτρα, στα τέλη Μαΐου 2023, για την 4η και τελευταία επίσκεψη στο Περιφερειακό Σημείο Διευκόλυνσης Καινοτομίας που έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών που αποτελεί τον Ερευνητικό εταίρο του έργου INTECMED για την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr