background img
banner
banner

Οι έξι αντίπαλοι του Παναιγιαλείου στο δρόμο για τη Γ΄ Εθνική

ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ Η “ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”

Ο Παναιγιάλειος, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣ Αχαϊας, την Κυριακή ρίχνεται στη “μάχη” των μπαράζ με έπαθλο το εισιτήριο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Πρώτος αντίπαλος εκτός έδρας είναι το Λεωνίδιο και μετά το ρεπό της δεύτερης αγωνιστικής θα ακολουθήσουν κατά σειρά: η Εράνη Φιλιατρών στο Αίγιο, το Λεβάντε στη Ζάκυνθο, δύο συνεχόμενα ματς εντός έδρας με Παλληξουριακό και Αμυκλιακό και τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στη Βάρδα τον Πανβουπρασιακό (ΠΑΟ) ολοκληρώνοντας τους αγώνες στον 5ο όμιλο. Από τις επτά ομάδες οι τρεις πρώτες θα ανέβουν στη Γ΄ Εθνική. Ας δούμε αναλυτικά το προφίλ των έξι αντιπάλων του στο μικρό αφιέρωμα που ακολουθεί.

Ξεκίνημα από το Λεωνίδιο

Ο Α.Σ. Λεωνιδίου “το Λεωνίδιον” ιδρύθηκε το 1969, τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το λευκό και έχει σαν έμβλημα το αερόστατο που είναι σύμβολο της πόλης. Προέκυψε από τη συνένωση δύο προγενέστερων ομάδων, του Λεωνίδα (έτος ίδρυσης 1932) και του Π.Α.Ο. Λεωνιδίου (έτος ίδρυσης 1959).

Από την ίδρυσή του έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα Αρκαδίας. Το 1999 κατέκτησε το πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής στον όμιλό του, ενώ κατά την περίοδο 1999-2004 αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική. Από το 2004 αγωνιζόταν στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, από την οποία υποβιβάστηκε την άνοιξη του 2009. Από το 2009 έως το 2017 έπαιξε στο Α΄ Κατηγορία Αρκαδίας και το 2017, προβιβάστηκε ξανά στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Από το 2018 αγωνίζεται στη Α΄ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας. Φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής Αρκαδίας αήττητος με 22 νίκες και 4 ισοπαλίες, 7 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μελιγού (70 έναντι 63). Προπονητής της ομάδας είναι ο νεαρός Φώντας Καζακόπουλος. Οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν ποτέ αντιμέτωπες αφού το Λωνίδιο ήταν σε άλλο όμιλο στη Δ΄ Εθνική, ενώ τις χρονιές που έπαιξε στη Γ΄ , ο Παναιγιάλειος ήταν στη Β΄ Εθνική.

Εράνη, μια παλιά γνώριμος

Ο ΑΠΣ  Εράνη Φιλιατρών ιδρύθηκε το 1935 και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1947. Έχει χρώματα το πράσινο  και το λευκό και το όνομα προέκυψε από την Εράνα, αρχαία πόλη της περιοχής της Τριφυλίας. Έχει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας έχοντας κατακτήσει αρκετές φορές το τοπικό πρωτάθλημα. Επίσης, είναι η πολυνίκης στο κύπελλο με οκτώ κατακτήσεις σε έντεκα παρουσίες στον τελικό. Κλασική ομάδα Δ΄ Εθνικής μέχρι το 2012, έπαιξε και μια χρονιά στη Γ΄ Εθνική την περίοδο 1993-94. Από το 2013 αγωνίζεται συνέχεια στο τοπικό, μάλιστα το 2015 υποβιβάστηκε και στη Β΄ κατηγορία (Α1 Τοπική) αλλά επέστρεψε άμεσα στην Α΄. Φέτος πήρε το πρωτάθλημα αήττητη με 27 νίκες και 7 ισοπαλίες αλλά μετά από μεγάλη μάχη με τη δεύτερη Κυπαρισσία (88β. έναντι 86). Προπονητής είναι ο Κώστας Λυμπερόπουλος. Με την Εράνη ο ΠΓΣ βρέθηκε αντίπαλος 12 φορές, πάντα στη Δ΄ Εθνική, με απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Πρώτη φορά με το Λεβάντε

Ο Αθλητικός Όμιλος Λεβάντε έκανε την έκπληξη στην ΕΠΣ Ζακύνθου καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής παρότι τερμάτισε στην τρίτη θέση πισω από Θύελλα Αμπελοκήπων και ΑΟ Κατασταρίου. Στα πλει οφ που ακολούθησαν έφτασε στο τελικό με τη Θύελλα, από την οποία έχασε 3-1 στο πρώτο ματς, κέρδισε 4-1 το δεύτερο και στο τρίτο και καθοριστικό στην έδρα της αντιπάλου του οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1991 με έδρα τους Αγίους Πέντες και το Γαλάρο Ζακύνθου και την περίοδο 2015-16 έφτασε να αγωνιστει στη Γ΄ Εθνική αλλά υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά. Χρησιμοποιεί ως έδρα το δημοτικό στάδιο Μαχαιράδου. Προπονητής της ομάδας από τον Φεβρουάριο είναι ο έμπειρος Παναγιώτης Τρουπιώτης, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Λούλο. Η φετινή συνάντηση θα είναι πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων, αφού δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Τέταρτη φορά αντίπαλος ο Παλληξουριακός

Ο Παλληξουριακός (έτος ίδρυσης 1950) θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του αντίπαλος του ΠΓΣ με τις δύο πρώτες να χρονολογούνται από την περίοδο 2004-05 στη Δ΄ Εθνική. Τότε η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε εύκολα με 5-0 στο Αίγιο και 3-1 στο νησί. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξαν άλλο ένα ματς με τον Παναιγιάλειο να κερδίζει 2-0 στο Ληξούρι (Μπούνας, Μπακατσέλος) χωρίς να διεξάγεται δεύτερος γύρος αφού το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Φέτος, οι πρωταθλητές  της ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα μετρώντας 14 νίκες και δύο ισοπαλίες. Συγκέντρωσαν 44 βαθμούς έναντι 40 του δεύτερου ΑΟ Κατασταρίου. Τη σεζόν 2017-18, στην πρώτη συμμετοχή του Παλληξουριακού στη Γ’ Εθνική, ο σύλλογος τερμάτισε προτελευταίος στην 11η θέση του 5ου Ομίλου και υποβιβάστηκε. Σε 22 παιχνίδια η ομάδα είχε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 15 ήττες. Έχει κατακτήσει 10 φορές το πρωτάθλημα της ΕΠΣ (το 1985 η πρώτη) και πέντε το κύπελο της Ένωσης. Έδρα του είναι το δημοτικό στάδιο Αγίου Αντωνίου, χωρητικότητας 500 θεατών. Προπονητής είναι ο Ηλίας Ζερβός.

Αμυκλιακός, αυτός ο… άγνωστος

Ο Αμυκλιακός Σπάρτης θα έρθει στο Αίγιο την προτελευταία αγωνιστική και φυσικά αυτή η αναμέτρηση θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα του χωριού Αμύκλες (800 κατοίκων) κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λακωνίας και μάλιστα αήττητη μετρώντας 18 νίκες και 4 ισοπαλίες. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Μολαϊκό που ακολούθησε στη δεύτερη θέση και πολύ μακριά από τις πιο γνωστές ομάδες του νομού, που είναι η Σπάρτη, ο Άρης Σκάλας και ο Αστέρας Βλαχιώτη. Το 2023 ήταν μία ιστορική χρονιά αφού κατέκτησε πρωτάθλημα αλλά και το κύπελο στην πρώτη φορά που  έφτασε στον τελικό, από το 1977 που ιδρύθηκε. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Οικονόμου.

ΠΑΟ Βάρδας, ο πιο γνώριμος αντίπαλος

Ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας εδρεύει στη Βάρδα της Ηλείας και επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1948. Έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Βάρδας «Γρηγόρης Καλάκος» και χρώματα το πράσινο και το λευκό. Είναι ο πιο γνώριμος αντίπαλος του ΠΓΣ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες και πρόπερσι στη Γ΄ Εθνική. Έχουν παίξει αντίπαλοι συνολικά 16 φορές, 12 στη Δ΄ και 4 στη Γ΄ Εθνική. Πρώτη φορά έπαιξαν το 1992-93 στη Δ΄ Εθνική με νικητή τον Παναιγιάλειο και στα δύο παιχνίδια (4-0 και 1-0). Η αιγιώτικη ομάδα σε 16 αναμετρήσεις μετράει 8 νίκες, 3 ήττες και 5 ισοπαλίες, με δύο νίκες τη σεζόν 2008-9 στη Δ΄ Εθνική να είναι στα χαρτιά με 3-0 α.α. αφού η Βάρδα δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Μάλιστα οι δύο από τις τρεις νίκες του ΠΑΟ Βάρδας σημειώθηκαν πρόσφατα, αφού από το 1992 μέχρι τη σεζόν 2018-19 είχε νικήσει μόνο μία φορά, την περίοδο 204-05 με 2-0 στο Αίγιο. Η Βάρδα φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ηλείας αήττητη με 27 νίκες και τρεις ισοπαλίες, 19 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τον Αστέρα Αμαλιάδας (84 έναντι 65) και ίσως είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος του ΠΓΣ στον όμιλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ηλίας Φωτόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr