background img
banner
banner

Ο βροχερός καιρός «φρέναρε» την επισκεψιμότητα

ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΤΕΜΕΝΗ ΚΑI ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Δεν ήταν λίγες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον ερχομό του πιο… δημιουργικού από κάθε άποψη μήνα του έτους, του Μαΐου, αλλά και τον εορτασμό της ημέρας της Πρωτομαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις που διοργανώθηκαν είτε με πρωτοβουλία συλλόγων, είτε μέσω καταστημάτων εστίασης, είτε μέσω εκδηλώσεων του δήμου. Σε κάθε περίπτωση, ήταν εκδηλώσεις και γιορτές που τελικά κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, αφού πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν εξορμήσεις στη φύση με μουσική και χορό. Οι ποικίλες γιορτές, “μαγνήτισαν” αρκετά το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και ντόπιων. Παρ’ όλο που ο γενικά… βροχερός ή συννεφιασμένος καιρός της χθεσινής ημέρας δεν βοήθησε στο να σημειώσουν την απόλυτη επιθυμητή επιτυχία, εν τούτοις ξεχώρισαν.

Ακύρωση στην Άβυθο, επιτυχημένη η δράση στα Βαλιμίτικα

Έπειτα από την πρωινή βροχή που σημειώθηκε στην περιοχή της Ροδοδάφνης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Αβύθου ματαίωσε την γιορτή της Πρωτομαγιάς που είχε διοργανώσει, με επίσημη ανακοίνωση περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή 28 Απριλίου το ¨Αργυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο¨ στα Βαλιμίτικα, γέμισε από μικρούς και μεγάλους φίλους, οι οποίοι συμμετείχαν σε μία διαδραστική εκδήλωση που σκοπό είχε την ευρύτερη καλλιτεχνική δημιουργία, ανοιξιάτικες κατασκευές από φυσικά υλικά και βότσαλα. Η εκδήλωση που είχε οργανώσει και ετοιμάσει ο “Εξωραϊστικός / Πολιτιστικός Σύλλογος Αίολος” ήταν ουσιαστικά η πρώτη ανοιξιάτικη δράση που τελείται στο παραλιακό χωριό, ενώ αυτό το διάστημα ο Σύλλογος διοργανώνει τα επόμενα… βήματα, εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επερχόμενο καλοκαίρι.

Μάιος με Μίκη Θεοδωράκη στο Διακοπτό

Με μεγάλη ικανοποίηση και γεμάτοι… ευωδιές και μελωδίες, έφυγαν όσοι συμμετείχαν και παραβρέθηκαν στο μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο “Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε” την Κυριακή 30 Απρίλη στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Η αίθουσα του κτιρίου του χωριού κατακλύστηκε από κόσμο, με τους χορωδούς, την ορχήστρα και τους μουσικούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά και τους μικρούς ερμηνευτές να αποδίδουν πολύ καλά τα μεγάλα έργα του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε μία εκτενής αναφορά στη ζωή και την πορεία του καλλιτέχνη, κείμενα τα οποία επιμελήθηκε και αφηγήθηκε η Δέσποινα Δουλγεράκη.

Τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας Διακοπτού απέδωσαν τρία γνωστά τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό, παρασύροντας σε ρυθμικά… χειροκροτήματα τον κόσμο. Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος και αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής, εμπορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Πάνω από 350 άτομα για την “Μέλισσα” στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Αρκετά από τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων του δήμου, έπεσαν…. μοιραία ή όχι, στην μεγάλη εκδήλωση της γιορτής της Πρωτομαγιάς που διοργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων “Η Μέλισσα” στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Η προγραμματισμένη εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και περιελάμβανε διαγωνισμό κατασκευής του καλύτερου στεφανιού λουλουδιών, διαγωνισμός που έγινε επιτόπου στο χώρο της μονής. Ακολούθησε γλέντι και χορός με φαγητό και δωρεάν ποτό, ενώ τα κέφια κράτησε “ψηλά” γνωστός dj της περιοχής. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας και με την στήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τα 350 άτομα, δικαιώνοντας απόλυτα έτσι, όσους επέλεξαν να κάνουν πρωτομαγιά στο όμορφο χωριό. Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων Δημήτρης Σωτηρόπουλος για την εκδήλωση ευχαρίστησε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε στην γιορτή και στήριξε την προσπάθεια, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στην πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων της Ιεράς Μονής, λέγοντας “είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Ο καιρός αποδείχτηκε… “σύμμαχος” για να επιτύχει η εκδήλωση. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, είναι ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις στο μέλλον. Ευχαριστούμε όσους αιρετούς στήριξαν αυτή την προσπάθεια και μικρούς και μεγάλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στον πρόεδρο της κοινότητας κ. Πριόβολο, για τη μεγάλη συμβολή στην φετινή εκδήλωση”.

Η Τέμενη “βούλιαξε” από κόσμο

Τρομερά μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης Η Ένωση” το βράδυ 30 Απριλίου, στην αίθουσα του Συλλόγου. Οι παριστάμενοι ξεπέρασαν τους… 550 (!) σε ένα μουσικοχορευτικό γλέντι το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της “Ένωσης” Αλέξης Σωτηρόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος για την συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή, λέγοντας “ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους τίμησαν για δεύτερη χρονιά την προσπάθεια της διοίκησης να γιορτάσει την πρωτομαγιά.

Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη οργάνωση. Σκοπός μας, είναι να ακολουθήσουν ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου…”. Τέλος να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους της εκδήλωσης στην οποία πρωτοστάτησαν τα καλλιτεχνικά ονόματα της Χαράς Βέρρα, του Κώστα Σωτηροπουλου και της Τούλας Κατσιβάλη, εθεάθησαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, σύσσωμη η κοινοτική ηγεσία της Τέμενης, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί άνθρωποι από το πολιτιστικό και κοινωνικό “γίγνεσθαι” του τόπου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr