background img
banner
banner

Ο προϋπολογισμός προκαλεί πόλωση στο δημοτικό σκηνικό

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η έλλειψη προϋπολογισμού στον δήμο Αιγιαλείας εξακολουθεί να αποτελεί… αιχμή του δόρατος, με τα πνεύματα να οξύνονται αρκετά μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Μετά τη μη προσέλευση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος τους κατηγόρησε για «επικίνδυνα παιχνίδια» εις βάρος των δημοτών, με τις παρατάξεις Γούτου – Ψυχράμη να ανταποδίδουν τα «πυρά» κατηγορώντας τον κ. Καλογερόπουλο ότι προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην Αιγιάλεια…
Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου, λίγες ώρες μετά την αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελλείψει απαρτίας, εξεδόθη ανακοίνωση σε σκληρό ύφος από το γραφείο του δημάρχου, κατηγορώντας τους συμβούλους που δεν προσήλθαν ότι παίζουν κρυφτό αντί να πουν φανερά τι τους εμποδίζει να προτείνουν νόμιμο προϋπολογισμό.

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών από μέλη της αντιπολίτευσης»

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος επισήμανε τα εξής: ΄΄Για μια ακόμη φορά, η τοπική κοινωνία παρακολουθεί απογοητευμένη τα μέλη των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (και κάποιοι ανεξάρτητοι) να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών, επιδεικνύοντας τυφλή εμπάθεια απέναντι στη δημοτική αρχή και με μοναδικό τους στόχο να επιφέρουν στον Δήμαρχο πολιτικό πλήγμα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σήμερα (προχθές) Τρίτη 16 Μαΐου είχε προγραμματιστεί για πολλοστή φορά ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ώστε να εγκριθεί προϋπολογισμός για το έτος 2023. Όμως, με καθυστερήσεις που τεχνηέντως προκάλεσαν οι δύο παρατάξεις με διάφορες δικαιολογίες, «ροκάνισαν» πολύτιμο χρόνο, φτάσαμε στα μέσα Μαΐου και τώρα «ροκανίζουν» και τις αντοχές όλων μας και κυρίως των δημοτών, που ελλείψει προϋπολογισμού από 1η Ιουνίου θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, που έχουν πολλάκις αναφερθεί. Αφού τους τελείωσαν οι προφάσεις και σήμερα δεν καταδέχτηκαν να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «κερνώντας» τους συνδημότες τους άλλη μια πίκρα κι άλλη μια ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ στο να μπει σε σωστή λειτουργία ο Δήμος για το τρέχον έτος.

Μας μένουν περίπου πέντε μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και αντί να παρουσιάζουν πρόγραμμα, ιδέες και όραμα για να προχωρήσει ο τόπος, αναλώνονται στο πώς θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν πολιτικά τη δημοτική αρχή, με εμμονικούς εκβιασμούς και τυφλή εμπάθεια. Εγκαλούν τον Δήμαρχο ότι έχει δεσμεύσει κωδικούς και έτσι δεν τους αφήνει περιθώρια να προτείνουν δικό τους σύννομο προϋπολογισμό. Τον «διατάζουν» να κάνει ό,τι του λένε, χωρίς να ξεκαθαρίζουν όμως τι θέλουν΄΄.

Επίσης, ο κ. Καλογερόπουλος καλεί την αντιπολίτευση να πει δημοσίως ποιοι είναι αυτοί οι κωδικοί και γιατί τους εμποδίζουν να φτιάξουν έναν νόμιμο προϋπολογισμό, ΄΄χωρίς αοριστίες και έωλα επιχειρήματα, που καταρρέουν μέρα με τη μέρα΄΄, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και προσθέτει: ΄΄Ας αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι ο χρήσιμος αιρετός δεν παίζει κρυφτό, στέκεται απέναντι στις ευθύνες του και υπηρετεί τους δημότες με καλή προαίρεση, διάθεση συνεργασίας και μακριά από μικροπολιτικές συμπεριφορές. Ας καταλάβουν ότι οι θλιβερές τους συμπεριφορές οδηγούν τον Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο) σε καταστροφικές διαδρομές. Αυτό θέλουν;΄΄.

Παράλληλα, επανέλαβε το ιστορικό των συνεδριάσεων και των εγγράφων που –όπως λέει – έχουν οδηγήσει σήμερα τον Δήμο Αιγιαλείας να στερείται προϋπολογισμού, αναφέροντας τα εξής:

7 Δεκεμβρίου 2022:  Με απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε  με  συντριπτική πλειοψηφία (28 υπερψηφισάντων συμβούλων) το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αιγιαλείας 2023 που είναι και ο βασικότερος  πυλώνας της ψήφισης προϋπολογισμού. Την ίδια μέρα αναβλήθηκε η ψήφιση τελών  με πρόταση της αντιπολίτευσης (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

4 Ιανουαρίου 2023: Η αντιπολίτευση(Αιγιάλεια Αύριο, Ποιοτική Αιγιάλεια και 4 Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) υπερψήφισε μη νόμιμα τέλη καθαριότητας και φωτισμού (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

29 Μαρτίου 2023: Υπερψηφίστηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και 4 Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους μη σύννομη πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» ως στερούμενη θετικής εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας  (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

26 Απριλίου 2023: Κατά την επόμενη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα την εκ νέου ψήφιση προϋπολογισμού, απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και ναματαιωθείη συνεδρίαση  (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

2 Μαΐου 2023: Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα και πάλι  δεν προσήλθαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι,  με αποτέλεσμα  ούτε και αυτή τη φορά να υπάρχει απαρτία και να ματαιωθεί εκ νέου η συνεδρίαση (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

8 Μαΐου 2023: Έγινε νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού, πλην  όμως με την υπ΄αριθμ 113/2023 απόφαση του  και πάλι  υπερψηφίστηκε μη σύννομη εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και 4 ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

16 Μαΐου 2023: Σε πρόσκληση για  νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα και πάλι  δεν προσήλθαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 ανεξάρτητοι σύμβουλοι,  με αποτέλεσμα  ούτε και αυτή τη φορά να υπάρχει απαρτία και να ματαιωθεί εκ νέου η συνεδρίαση (ακόμα μία ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ).

Συμπερασματικά, καταλήγοντας υπογραμμίζει τα ακόλουθα: ΄΄ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ στις 3 ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ και ακυρωθέντων των δύο  αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις οποίες υπήρξε απαρτία ως μη νομίμων με αποκλειστική ευθύνη επίσης των ανωτέρω  παρατάξεων της αντιπολίτευσης και 4 ανεξαρτήτων συμβούλων,  δεν κατέστη δυνατόν να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία η έγκριση του προϋπολογισμού που είναι μείζονος σημασίας για την ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ΄΄.

Γούτος- Ψυχράμη προς Καλογερόπουλο: «Προκαλέσατε ανεπανόρθωτη ζημιά στην Αιγιάλεια»

Στην ανακοίνωσή τους, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφέρουν: «Για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τον κ. Καλογερόπουλο, απογοητευμένη εντελώς από τη θητεία του, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην Αιγιάλεια (βλέπε πλατεία, ΑΕΙ, κολωνάκια) κα με τους λάθος χειρισμούς του συνεχίζει και σε θέματα διοίκησης, όπως με τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023.

– Γιατί κ. Καλογερόπουλε δεν φέρατε για ψήφιση τον Προϋπολογισμό το Νοέμβριο, που σας ζητούσαμε, αλλά τον Μάιο; – Ποιος άλλος Δήμος έφερε Προϋπολογισμό Μάιο μήνα; Πέρασε το μισό του 2023! – Μήπως θέλατε να φέρετε, από την πίσω πόρτα, τον Ηλεκτροφωτισμό, για τον οποίο τα 2/3  του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε αντίρρηση;- Μήπως θεωρείτε ότι πετύχατε, στην θητεία σας και σας φοβόμαστε; Σας διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δημότες δεν θα αφήσουν να συνεχιστεί στον Δήμο η πολιτική της αδιαφορίας, της αδράνειας, της παρακμής, για τα οποία οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!  Δυστυχώς κ. Καλογερόπουλε, δεν κρίνονται οι ιδέες, αλλά οι πράξεις και εκεί αποτύχατε, παντελώς! Δεσμεύσατε κωδικούς, για να μην μπορεί να υπάρξει εναλλακτική πρόταση! Οι απευθείας αναθέσεις, στη θητεία σας, έγινε πάγια κατάσταση! Και τώρα, πάλι, φτάσατε στο αδιέξοδο! Και θεωρείτε ότι κάποιος, πάντα, πρέπει να σας σώζει! Και με θράσος, ζητάτε και τα ρέστα! Κατηγορείτε, εντέχνως, την Αντιπολίτευση, για την δική σας ανεπάρκεια, λες και η Αντιπολίτευση είναι στη διοίκηση! Σας μάθαμε! 

Μάς κατηγορούσατε για την πλατεία Αγ. Λαύρας, όταν πήγατε να την φτιάξατε παράνομα ! Τουλάχιστον, εκεί, αλλάξατε τακτική και πήγατε νόμιμα κι ας το πλήρωσε η κοινωνία μας! Αλλά και να θέλουμε να σας…πάρουμε την καρέκλα, που εσείς είστε γαντζωμένος πάνω της, δεν είναι μόνο η Αντιπολίτευση, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι ,γιατί συμφωνούν με μάς και όχι με εσάς. Δεν σας προβληματίζει; Ούτε και ότι και οι δικοί σας Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν εγκρίνουν τις αποφάσεις σας, με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ούτε αυτό σας προβληματίζει; Σας έχουμε καλέσει, πολλές φορές, και το κάνουμε πάλι: Αλλάξτε τακτική! Για όσο σας έχει μείνει ακόμα, μην ταλαιπωρείτε τους Δημότες! Αφήστε την Αιγιάλεια να σηκώσει κεφάλι!».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr