background img
banner
banner

Παράταση της προθεσμίας παράδοσης των αποδυτηρίων Πλαστήρα

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τουλάχιστον τέσσερις μήνες χρειάζονται ακόμη για την αποπεράτωση των εργασιών στα αποδυτήρια του δημοτικού γηπέδου Πλαστήρα. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΚΑΤ Ε.Ε.» και έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζήτησε την παράταση της προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου, αναφέροντας: «Το εν λόγω έργο προβλέπει την κατασκευή αποδυτηρίων στο δημοτικό γήπεδο Πλαστήρα Αιγίου με καταληκτική ημερομηνία την 18 – 05 –2023.

Κατά το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που αφορούν την κατασκευή του φέροντος οργανισμού ήτοι : χωματουργικές εργασίες, τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης και θεμελιακής γείωσης κατασκευή θεμελίωσης ολοκλήρωση της θεμελίωσης ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες κατασκευής της ανωδομής. Αποφασίστηκε πως θα κατασκευαστεί διπλός σηπτικός βόθρος ο οποίος δεν είχε αναφερθεί στην αρχική σύμβαση και προϋπολογισμό και πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των εργασιών τοποθέτησης της τοιχοποιίας όπως αυτή προδιαγράφεται στα σχέδια και στην μελέτη. Δεδομένου πως πρόκειται για έργο που εκτελείται στην ύπαιθρο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεων) για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν εργασίες όπως προκύπτει και από τα ημερολόγια του έργου. Λόγω αυτού υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα για την σκλήρυνση του σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε΄΄.

Ως εκ τούτου δόθηκε παράταση εκτέλεσης εργασιών από την ημερομηνία 18 Μαΐου έως τις 31 Σεπτεμβρίου (δηλαδή 134 ημέρες) για την περαίωσή του.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr