background img
banner
banner

Προσλήψεις δέκα ατόμων στον δήμο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σε έγκριση αναγκαιότητας πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας τεσσάρων μηνών, προχώρησε στην τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, λαμβάνοντας μάλιστα ομόφωνη απόφαση. Σκοπός είναι, σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, η κάλυψη πρόσκαιρων/ εποχικών αναγκών του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Οχημάτων και Μηχανημάτων του δήμου Αιγιαλείας.

Μάλιστα, ο νόμος αναφέρει ότι οι εν λόγω συμβάσεις από τους Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών. Κατ’ εξαίρεση, η πρόσληψη προσωπικού της ανωτέρω κατηγορίας που απασχολείται στις δημοτικές κατασκηνώσεις γίνεται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών, και η πρόσληψη προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών γίνεται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προβλέπεται η εξαίρεση των προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου από τους Ο.Τ.Α. και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών κ.ά. από την απαγόρευση των διορισμών/προσλήψεων προσωπικού κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι ειδικότητες

Οι εν λόγω προσλήψεις γίνονται για την κάλυψη αναγκών της αντιπυρικής περιόδου έτους 2023, για την αντιμετώπιση και κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας του δήμου όπως αποψίλωση – απομάκρυνση ξερών χόρτων και κλαδιών, καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και πρανών οδών από εύφλεκτα υλικά κ.λπ., για πρόληψη κινδύνου από εκδήλωση πυρκαγιάς εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

Συνολικά θα προσληφθούν 10 άτομα, ως ακολούθως: 4 άτομα ΔΕ Οδηγών και 6 άτομα ΥΕ Εργατών με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας τεσσάρων μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και σε κάθε περίπτωση εντός του διαστήματος της αντιπυρικής περιόδου έτους 2023 (01-05-2023 έως 31-10-2023).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr