background img
banner
banner

“Σήκωσε” την διάθεση του κόσμου στα ύψη

ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Τη διάθεση του κόσμου στα ύψη… σήκωσε το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στη θεατρική απόδοση του έργου «Σήκωσέ το επιτέλους» του Χαλ Σάλγουεν, επιστρέφοντας δυναμικά στα τοπικά θεατρικά πράγματα. Η αίθουσα του Συλλόγου «Ένωση» πλημμύρισε κόσμο, ο οποίος και τις δύο βραδιές πρόσφερε αυθόρμητα το χειροκρότημά του, στους συντελεστές της παράστασης, η οποία αποτελεί πρόταση εξόδου και για την ερχόμενη Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 9.00 το βράδυ, στον ίδιο χώρο. Και τις δύο βραδιές, στην αίθουσα του συλλόγου επισφραγίστηκε η μεγάλη επιστροφή της Ομάδας στην καλλιτεχνική άνθηση του ερασιτεχνικού θεάτρου στην Αιγιάλεια. Το έργο “Σήκωσε Το Επιτέλους” έφερε αρκετό… γέλιο και δημιούργησε ευχάριστη διάθεση σε όσους ήταν εκεί και αναμένεται να ξεχωρίσει και την ερχόμενη εβδομάδα.

Α. Σωτηρόπουλος: «Εξαιρετική δουλειά από όλους τους συντελεστές»

«Οι ηθοποιοί είναι απλά μέλη του συλλόγου μας και με την εντελώς ερασιτεχνική τους προσέγγιση και τους αυτοσχεδιασμούς, κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να γελάσει και να περάσει πολύ όμορφα. Το παρατεταμένο τελικό χειροκρότημα και στις δύο παραστάσεις πιστοποιεί την αξία της απόδοσή τους. Η σκηνοθετική προσέγγιση και η απόδοση των ηθοποιών, μας εξέπληξε όλους ευχάριστα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Συνολικά, στις δύο παραστάσεις ήρθαν πάνω από 220 άτομα και αυτό, πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά που έγινε σε κάθε επίπεδο, από όλους τους συμμετέχοντες και συντελεστές» ανέφερε στο protionline.grο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, η σκηνή “ψήλωσε” με μία ένθετη προσθήκη, που έγινε προκειμένου να μπορεί ο θεατής από κάθε σημείο της αίθουσας να βλέπει με ευκρίνεια την εκάστοτε παράσταση, προσθήκη που θα παραμείνει και για τις επόμενες θεατρικές προσπάθειες της ομάδας. «Είχαμε πολύ κόσμο και ευχαριστούμε κάθε Αιγιαλέα, που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, θεωρώ ότι ο κόσμος αγαπάει το χωριό της Τέμενης, αγαπάει το Σύλλογο μας και θέλει να τον στηρίξει. Και το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος.

Π. Καραχάλιος: «Οι ηθοποιοί τα κατάφεραν εξαιρετικά, άξιος ο Σύλλογος»

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο Παναγιώτης Καραχάλιος για τις προσθήκες που έκανε, την σκηνοθετική του αντίληψη και τον τρόπο που οι ηθοποιοί θα ήθελε να προσεγγίσουν τους ρόλους, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Προσπάθησα να δώσω στους ηθοποιούς να καταλάβουν ποιο είναι το γενικό story και πώς πρέπει να δοθεί η ροή του έργου, με την πολυφωνικότητα που χρειαζόταν άλλα και τη χιουμοριστική διάθεση. Αναλύσαμε για πολλές φορές το κείμενο και κάναμε αρκετές πρόβες μέχρι να καταλήξουμε στην επιθυμητή προσέγγιση, που ο κόσμος τελικά μπόρεσε να απολαύσει. Έγιναν πολλά παιχνίδια και παντομίμες μέχρι να καταλήξουμε στους ρόλους και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, όχι μόνο τα κατάφεραν εξαίρετα, αλλά είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος από την τελική τους απόδοση. Ο τοπικός σύλλογος, απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει άνετα και στο πολιτιστικό κομμάτι της Τέχνης του Θεάτρου. Εύχομαι να υπάρχει συνεργασία και στο μέλλον και με τους ηθοποιούς αλλά και με τον σύλλογο. Ο κόσμος που συμμετείχε στις δύο πρώτες παραστάσεις μας, έδωσε το στίγμα ότι κινούμαστε ήδη στην απόλυτη γραμμή της επιτυχίας” τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Καραχάλιος

Το έργο που κάνει ήδη τρομερή εντύπωση και κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο κατά την πρώτη εβδομάδα, είναι του συγγραφέα Χαλ Σάλγουεν. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Καραχάλιου. Ο 47χρονος καλλιτέχνης, ασχολείται με τη σκηνοθεσία τα τελευταία οκτώ χρόνια και έχει ήδη αρκετές εμφανίσεις στο ερασιτεχνικό “σανίδι” της ευρύτερης περιοχής, αφού η ενασχόλησή του, αφορά πολλές συνεργασίες με διάφορες ομάδες και ηθοποιούς. Είναι γέννημα θρέμμα Αιγιώτης και η καλλιτεχνική του “διαδρομή” έχει ήδη να επιδείξει αξιόλογες προσπάθειες και ιδιαίτερες σκηνοθετικές αντιλήψεις, κυρίως στη γειτονική Πάτρα, στην Αιγιάλεια αλλά και σε άλλες περιοχές. Η προσωπική φιλία του με τον πρόεδρο του συλλόγου “Η Ένωση”, έφερε κοντά τους δύο άντρες και η συνέπεια αυτού, ήταν να αποφασίσουν να συνεργαστούν για το πρώτο έργο που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του συλλόγου, ύστερα από μια “σιωπή” 30 χρόνων. Η σκηνοθετική αντίληψη του Παναγιώτη Καραχάλιου είχε πολλές και ποικίλες ιδιαιτερότητες, κάτι που “αποτυπώθηκε” περίτρανα στις δύο πρώτες παραστάσεις του θεατρικού έργου, οι οποίες κατά γενική ομολογία, κρίθηκαν απολύτως επιτυχημένες.

Τέλος να σημειωθεί ότι, στις δύο βραδιές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, παρέστησαν αρκετοί πρόεδροι και μέλη διαφόρων τοπικών συλλόγων και σωματείων, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι του επαγγελματικού – επιχειρηματικού κόσμου αλλά και αρκετοί από τον χώρο της εκπαίδευσης, εννοώ εθεάθησαν και εκπρόσωποι και από τον πολιτιστικό και κοινωνικό βίο του τόπου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr